Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lazít a Facebook a koronavírus körüli cenzúrán

888.hu, MTI

2021.05.27. 20:30

A Facebook többé nem tiltja le a Covid-19 betegséget előidéző koronavírus mesterséges eredetét hirdető bejegyzéseket az újraindult társadalmi vita nyomán.

 

A Covid-19 eredetének feltárására indított vizsgálatokra tekintettel és egészségügyi szakemberekkel folytatott konzultációkat követően a jövőben nem fogjuk eltávolítani a Covid-19 mesterséges eredetével kapcsolatos állításokat alkalmazásainkról”

– olvasható az IT-vállalat szóvivőjének e-mailben megküldött csütörtöki közleményében.

Továbbra is együttműködünk egészségügyi szakértőkkel, hogy lépést tarthassunk a járvány folyamatosan változó természetével, és rendszeresen frissítjük felhasználási feltételeinket az új tények és fejlemények tükrében”

– tette hozzá.
A szabályok megváltozását elsőként a Politico című hírportál jelentette, miután Joe Biden amerikai elnök szerdán utasítást adott a hírszerző ügynökségek vezetőinek, hogy „kettőzzék meg erőfeszítéseiket” a Covid-19 járvány eredetének feltárására, beleértve azt a lehetőséget is, hogy a kórokozó SARS-CoV-2 vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki.
A közösségi hálózatok üzemeltetői a járvány kitörése óta folytonos nyomás alatt állnak, hogy kiszűrjék felületeiken a pandémiával kapcsolatos hamis információkat.

A Facebook szerint eddig a felhasználási feltételek megsértése miatt több mint 16 millió félrevezető bejegyzést törölt a koronavírussal, illetve a vakcinákkal összefüggésben. (Bár a magyar ellenzék teljes pánikkeltő kommunikációja elkerülte a figyelmüket.)

A vállalat februárban jelentette be, hogy kibővíti az alkalmazásain törlendő állítástípusok listáját, amelyre akkor a koronavírus mesterséges eredetével kapcsolatos tartalmak is felkerültek.
A Facebook szóvivője közölte, hogy a vállalat egészségügyi szakértők tanácsait követve rendszeresen frissíti ezt a lajstromot.
A koronavírus világszerte több mint 3,6 millió halálos áldozatot követelt. A kór elsőként a kínai Vuhan városában jelent meg, 2019 végén.
A hét elején amerikai kormányzati tisztségviselők közölték, hogy tudomásuk van egy bizalmas hírszerzési jelentésről, amelyet Donald Trump korábbi amerikai elnök hivatali ideje alatt terjesztettek kormányzati körökben. Eszerint a Vuhani Virológiai Intézet három munkatársa 2019 novemberében annyira megbetegedett, hogy kórházi kezelésre szorult. Azt azonban nem tudni, hogy az amerikai hírszerzés mennyire tartja megbízhatónak ezt az értesülést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére