Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lyukra futott a Facebook Olaszországban: bírósági ítélet mondja ki, hogy jogtalanul cenzúrázzák a jobboldali tartalmakat

Horváth Tamás

2019.12.12. 20:09

Az amerikai vállalat egyelőre „mérlegeli” a jogerős döntést.

A CasaPound nevű olasz jobboldali párt közösségi oldalainak azonnali aktiválását rendelte el az olasz bíróság csütörtökön, valamint kártérítést is kiszabott a Facebookra, amely gyűlöletkeltésre hivatkozva tiltotta a párthoz köthető tartalmakat – közölte az MTI.

A CasaPound és a párt több más szervezetének, illetve politikusának közösségi oldalait még szeptember 9-én törölte a Facebook, a római polgári bíróság csütörtöki ítéletében ettől a dátumtól számított napi 800 euró (több mint 200 ezer forint) kártérítés, valamint 15 ezer euró (nagyjából 5 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezte Mark Zuckerberg cégét.

A Facebook, amely „gyűlölet keltése és terjesztése, valamint mások támadása” címén törölte az oldalakat, röviden úgy reagált, hogy mérlegeli az olasz bíróság ítéletét.

A CasaPound rendezvénye 2018. március 1-jén Rómában

A bírói indoklás szerint a tiltással a Facebook „erősen korlátozta” a CasaPound részvételét az olasz politikai életben. A jogi vélemény kiemelte, hogy ma már szinte minden politikus jelen van a közösségi médiában, s napi szinten használja is azt a személyes politikai üzeneteinek és pártja elképzeléseinek terjesztésére.

Gianluca Iannone, a CasaPound vezetője történelmi győzelemről beszélt, megjegyezve, hogy a Facebook, amely egy magánvállalkozás, politikai bírósággá léptette elő magát az általa nem osztott nézetek cenzúrázása céljából.

A 2003-ban mozgalomként indult, majd 2008-ban párttá alakult CasaPound Facebook-oldalának a tiltást megelőzően 280 ezer követője volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére