Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simán letilt a Facebook, ha történelmi tényeket posztolsz

Pörge Béla

2019.04.14. 18:35

Egy német nõt azért tiltott le egy hónapra a Facebook, mert az iráni röplabda-válogatottról posztolt két fotót.

A Daily Mail véleménycikke hívta rá fel a figyelmünket, hogy a Facebook már azért is letilthatja a felhasználóit, ha valaki történelmi tényeket posztol Mark Zuckerberg közösségi oldalán.

Egy német nőt, Marlene Weisét azért tiltották le 30 napra a legnépszerűbb közösségi oldalról, mert kiposztolt egy-egy képet az 1970-es és a mai iráni női röplabda-válogatottról. A két kép közötti jelentős különbségeket nyilvánvalóan az okozza, hogy az első fotó az iráni iszlám forradalom előtt készült, míg a mai természetesen azt követően, Irán iszlám uralma alatt.

Felmerül a kérdés, hogy mi okozta a tiltást?

Egyik kép sem tartalmaz szexuális utalásokat, önkényuralmi jelképeket és rasszista megnyilvánulásokat sem. A kommentár ugyanígy teljesen semleges, mindössze tényszerű leírást tartalmaz: az iráni női röplabda-válogatott az 1970-es években és ma.

Vajon mi tehette be a kaput a Facebook cenzorainál? Talán az, hogy a képek kiválóan rámutatnak arra, hogy mit jelent, ha egy országot az iszlám az uralma alá hajt?

Mindenesetre ijesztő jövőnek tűnik, hogy pusztán a tények közléséért is gyűlöletbeszéddel vádolhatják az embert 2019-ben.

Hol marad a szólásszabadság?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére