Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véleménydiktatúra: végleg felfüggesztené a Twitter az amerikai elnök fiókját

888

2021.01.07. 13:17

A Twitter szerint Trump elnök megsértette a „polgári integritást”. Az Instagram szintén 24 órára blokkolta az elnököt.

A Twitter és a Facebook szerdán este zárolta először Trump elnök fiókját, mindkét platform szerint Trump megsértette az irányelveket. De a Twitter egy lépéssel továbbment: figyelmeztetett, hogy szabályaik további megsértése fiókjának „állandó felfüggesztésével” jár – számolt be a Foxnews.com.

A Twitter egyébként eltávolította az elnök által tweetelt videót, amelyben azt mondta a Capitoliumot megrohamozó tüntetőknek, hogy menjenek haza.

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét. Az elnök szimpatizánsai a demokratákhoz kapcsolódó választási csalások miatt tiltakoznak.

„A Washington DC-ben zajló jelenlegi helyzet kapcsán proaktív módon dolgozunk a szolgáltatáson zajló nyilvános beszélgetések védelmén, és intézkedni fogunk minden olyan tartalommal kapcsolatban, amely sérti a Twitter szabályait” – áll a közösségi oldal közleményében. „Az erőszakos fenyegetések és az erőszakra való felhívások ellentétesek a Twitter szabályaival, és ennek megfelelően hajtjuk végre politikánkat.”

 

 

A Twitter ezek fényében újabb korlátozásokat vezetett be.

„Ezenkívül az erőszak kockázata miatt jelentősen korlátoztuk az állampolgári integritáspolitikánk szerint címkézett tweetekkel való kapcsolattartást. Ez azt jelenti, hogy ezekre a címkével ellátott tweetekre nem lesz lehetőségük válaszolni, retweetelni vagy lájkolni” – tették hozzá, megjegyezve, hogy emellett „más, fokozott végrehajtási intézkedéseket is vizsgálunk, és folyamatosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot minden jelentős fejleményről”.

„Ez azt jelenti, hogy a @RealDonaldTrump fiókja 12 órán keresztül zárolva lesz a tweetek eltávolítását követően” – tette közzé a Twitter.

„Ha a tweeteket nem távolítják el, a fiók zárolva marad.”

 

A Twitter mellett a Facebook is eltávolította az elnök videóüzenetét, és 24 órára zárolta a fiókját.

Donald Trump a közzétett videójában egyébként békére inti híveit, és kéri, hogy menjenek haza, fejezzék be az erőszakos tüntetést.

Guy Rosen, a Facebook alelnöke, miután a platform eltávolította a videót, először azt mondta: „Ez vészhelyzet, és megfelelő sürgősségi intézkedéseket hozunk, beleértve Trump elnök videójának eltávolítását.

Eltávolítottuk, mert összességében úgy gondoljuk, hogy ez inkább növeli, mint csökkenti a folyamatos erőszak kockázatát.”

Érdekes összefüggés, hogy a nap elején, még mielőtt megkezdődtek volna a capitoliumi zavargások, az elnök pont a közösségi média ellen emelte fel szavát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére