Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook továbbra sem tudja, hogy milyen adatokhoz férhettek hozzá a hackerek

Forisek Ádám

2018.10.03. 11:40

Múlt héten mintegy 50 millió facebookozó adatához juthattak hozzá a hackerek, de a támadásnak további következményei is lehetnek.

Múlt héten derült ki, hogy egy hackertámadás során mintegy 50 millió facebookozó adataihoz juthattak hozzá illetéktelenek.

A támadók egy olyan biztonsági hézagot használtak ki, amely az úgynevezett "Megtekintés mint" funkcióval kapcsolatos. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját profiljukat úgy lássák, ahogy az a közösségi oldalon mások számára megjelenik. A szóban forgó funkciót átmenetileg lekapcsolták, ekkor keletkezett biztonsági rés.

A techóriás emiatt milliárdos büntetésre számíthat, hiszen a kibertámadás európai uniós polgárokat is érinthetett, ezért az európai adatvédelmi hatóság is vizsgálódik az ügyben.

A támadásnak azonban a büntetésen túl további következményei is lehetnek. A Facebook-fiókkal ugyanis több más applikációba lehet belépni, többek között a Tinder, a Spotify és az Instagram is használja a Facebook bejelentkezési funkcióját. Tehát

ha a közösségi oldalt támadás éri, és adatainkhoz sikeresen hozzájutnak a hackerek, akkor minden máshoz is hozzáférnek.

A közösségi oldal szóvivői szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy külső appokat elérhettek a hackerek, ám ennek lehetőségét nem is zárják ki.

Arra mindenesetre rávilágított ez a támadás, hogy nem feltétlenül bölcs döntés a kényelem kedvéért beáldozni a biztonságot, azaz nem ajánlatos mindenhová a Facebook segítségével belépni. Ha kikapcsoljuk az automatikus facebookos bejelentkezést, azzal nagyban hozzájárulunk saját adataink védelméhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére