Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Huawei nem hajlandó elengedni az Androidot

Horváth József György

2019.07.18. 19:38

A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere, a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobilhálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.
Korábban a nemzetközi médiában széles körben híresztelések jelentek meg arról, hogy a Huawei saját Hongmeng operációs rendszerével készül kiváltani a Google Android operációs rendszerét okostelefonjaiban.

AFP

Catherine Chen egy újságírói kérdésre válaszolva rámutatott, hogy a nemrégiben védjegyként is bejegyzett Hongmeng operációs rendszer ipari felhasználási célú fejlesztése már hosszabb ideje tart, régebben annál, hogy az amerikai szankciók miatt felmerülhetett volna az Android operációs rendszer esetleges kiváltásának a szükségessége.

Elmondta: ahhoz képest, hogy az okostelefonok operációs rendszereinek megírásához „több tucat millió sor” kódolásra van szükség, a Hongmeng kódolása csak „hány százezer” sort igényelt, ennek köszönhetően sokkal biztonságosabb is azoknál. A Hongmeng ennek köszönheti azt is, hogy reakcióideje lényegesen rövidebb az okostelefonok operációs rendszereinél.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére