Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vízért és a földért törnek ki a jövõbeli konfliktusok

888.hu

2018.10.18. 22:00

Afrikában már most milliók élnek egy Baranya megyének megfelelõ zöldterületen, de az energiaforrások szûkössége a jövõbeni konfliktusok egyik okozója lehet.

Az ENSZ főtitkára szerint a jövőben a klímaváltozás következtében megnőhet a természeti erőforrások feletti ellenőrzésért vívott konfliktusok száma.

A természeti erőforrások kiaknázása vagy az értük folytatott versengés erőszakos konfliktusokhoz vezethet. Ennek megakadályozása, kezelése és megoldása napjaink egyik legnagyobb és egyre inkább növekvő kihívását jelenti”

– mondta Guterres. Az ENSZ tanulmányai szerint az elmúlt 60 év belső fegyveres konfliktusainak több mint 40 százaléka összefüggött a természeti erőforrásokkal.

Afrikából milliók indulhatnak el Európába 

A globális felmelegedés a következő évtizedekben is gyengíteni fogja az egyes államok, társadalmak kohézióját, aláásva a stabilitást és tüzelve, mélyítve olyan politikai, társadalmi, gazdasági konfliktusokat, melyek emberek millióit kényszerítik lakhelyük elhagyására. Ezek a folyamatok már ma is jól tetten érhetők a földrészen – áll a Migrációkutató Intézet korábbi elemzésében.

Az elemzés szerint a kutatók többsége egyetért abban, hogy a klímaváltozás közvetve vagy közvetlenül konfliktusok sorát fogja generálni az elkövetkező évtizedekben, amelyek emberek tízmillióit, sőt, szélsőséges esetben és nagyobb időtávlatban akár egymilliárd embert kényszeríthet a lakóhelyük elhagyására. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére