Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Állítsuk meg a Facebookot! Egyre veszélyesebb vizekre eveznek ezek az óriáscégek”

Bokor Gábor

2019.08.30. 07:30

A Nemzeti Adatvédelmi Szövetség közleményben hívta fel a figyelmet a Zuckerberg-birodalom veszélyeire.

A NASZ szerint egyre veszélyesebb vizekre eveznek ezek az óriáscégek, melyek erkölcsi oktatást tartanak, de az elemi tisztesség szabályait sem tartják be. Azt írják, hogy a választások idején érezhetően erősödik az a folyamatos szociális médianyomás, mellyel befolyásolják az emberek gondolkodását, tudatát.

Támogatva a hazai törekvéseket jó lenne szembenézni azzal a problémával is, hogy sokan vannak az idősek, gyerekek, illetve akiknek idegen ez a világ, mégis bátran használják a közösségi médiát. Nem tudják, hova kattintottak, mire iratkoztak fel, milyen veszélyek fenyegetik, milyen reklámokat és miért tolnak az arcukba. Milyen profilokat alkotnak róluk és hogyan használják adataikat

– áll a közleményükben, melyben követelik, hogy a liberális médiaóriások, mint a Facebook, a Google, az Apple minden magyar felhasználójának mutassa be, milyen kapcsolódó alkalmazások, oldalak, személyek, játékok, profilalkotók, adatkezelők, adatfeldolgozók kaphatták meg, milyen adataikat, milyen célból, jogalappal, mennyi időre, személyes adataikat.

Fotó: AFP

A legfontosabb kérdések szerintük, hogy hogyan szivárogtak ki az adatok, milyen módon juthattak ki a telefonbeszélgetéseik, kik hallgatták ezt, mikor kezdődött, mennyi ideig tartott, ha tart, meddig fog, mily módon kezelik a személyes adataikat, szokásaikat a felhasználóknak.

Az adatvédelem mindenkinek jár

– közölték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére