Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az alumíniumdoboz a legjobb megoldás

VG

2020.11.23. 10:40

A csomagolóanyag visszaválthatósága, újrahasznosíthatósága csak egy részét képezheti a környezetvédelemnek, az egyes termékek környezetükre gyakorolt hatását valójában a teljes életciklusuk idejére érdemes kimutatni. A nemzetközi tanulmányok alapján pedig bebizonyosodott, hogy az italcsomagolások életciklus-elemzése és eredménye szerint az aludoboz a legjobb megoldás.

A megoldást messze nem tudják utolérni a műanyag palackok, még akkor sem, ha azokat visszaváltható formában teszik elérhetővé a vásárlók számára – hívta fel a figyelmet a HELL ENERGY.

A társaság egyébként az üdítőital-gyártók közül a világon elsőként kötött megállapodást a legzöldebb alucsomagolásra.

Ennek köszönhetően a HELL-csoport már szinte teljes egészében újrahasznosított alumíniumból készült italdobozokba fogja tölteni a termékeit. Az alumínium ugyanis 100 százalékban és végtelen alkalommal újrahasznosítható.

A valaha gyártott alumínium 75 százaléka ma is forgalomban van,

ezzel szemben a 2020-ban gyártott műanyag palackok (PET) 13 százaléka lesz újrahasznosítva.

A különbség tehát hatalmas, lényegében össze sem mérhető a két csomagolóanyag környezetre gyakorolt hatása.

A Metabolic nevű független kutatóintézet legfrissebb, a körforgásos gazdaság témakörében végzett csomagolóanyag-elemzése arra a megállapításra jutott, hogy ilyen szempontból vizsgálva az alumíniumdobozok mutatják a legjobb teljesítményt. A jelentés, amely három amerikai italcsomagolási típust – alumíniumdoboz, üvegpalack és műanyag PET-palack – értékelt, megállapítja, hogy az alumíniumdobozok rendelkeznek a legnagyobb körkörös teljesítménnyel és potenciállal.

Eszerint jelenleg

az amerikai rendszerben az újrahasznosítás céljából összegyűjtött italosdobozok több mint 80 százalékát nyerik vissza, és új italtartályokká válnak, míg az üvegpalackok 59 százaléka és a műanyag PET-palackok csupán 13 százaléka lesz újrahaszonsítva.

A Can Manufacturers Institute (CMI) megrendelésére készült jelentés elemezte a három italcsomagolási típus szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési lehetőségét három jövőbeli forgatókönyv szerint – 100 százalékos gyűjtés, 100 százalékos válogatás és nemzeti betéti rendszer alapján. Minden jövőbeni forgatókönyv szerint

az alumínium képes a legmagasabb szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési lehetőségre.
Az alumíniumdobozok egyedülállóak, mivel azokat eleve az újrahasznosítást szem előtt tartva tervezik, és ez lényegében választ is ad arra, hogy miért az alumíniumdoboz a leginkább újrahasznosított italtartály az Egyesült Államokban”

– mondta Scott Breen, a CMI fenntarthatósági alelnöke. Rámutatott: a tanulmány elemzi azt a hatást is, amely az alumíniumdoboz újrahasznosításának képességével jár a többszöri felhasználással.

A sorozatos újrafelhasználással a jelenleg az USA-ban forgalomban lévő 45 milliárdnyi alumíniumdoboz azzal, hogy az alapanyagát nem kell újra legyártani, és ezzel elmarad a jelentős üvegházhatású gázkibocsátás, egyenértékű azzal, mintha hirtelen 25 millió belsőégésű autót eltüntetnénk az utakról.

A HELL ENERGY szerint mindez egyértelműen bizonyítja, hogy

környezetvédelmi és az ezzel összefüggő körforgásos gazdaság szempontjából egyértelműen jó stratégiát követ a cég,

hiszen az alumínium italcsomagolás a leginkább környezetbarát megoldás. Vagyis a cég termékei mellett döntő vásárlók, azzal, hogy az aludobozt választják, biztosak lehetnek abban, hogy egyúttal a leginkább környezettudatos döntést is hozzák.

(VG)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére