Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai Új-Mexikó után Arizonában is megjelent a pestis

Vincze Viktor Attila

2017.08.16. 14:58

Az Egyesült Államok déli államaiban újra és újra felüti a fejét a pestis. A kutatók szerint a megbetegedés ismételt megjelenése szoros összefüggésben van a területen átutazó, illetve ideiglenesen megpihenõ nagyszámú bevándorlóval, akik távoli vidékekrõl érkeznek a határövezetbe.

Nincs pestispánik a déli államokban, de azért a Navajo megyei egészségügyi minisztérium arra sürgeti a lakosságot, hogy tegyen óvintézkedéseket a súlyos betegség kockázatának csökkentésére, amely jelen lehet bolhákban, rágcsálókban, nyulakban és ragadozókon is, illetve mindenen, amik ezeken az állatokon élősködnek.

Az amerikai közegészségügyi szervek figyelmeztetése szerint a pestis betegsége emberre és más állatokra egyaránt átvihető – akár egy fertőzött bolha harapása, vagy bármilyen fertőzött állattal való közvetlen kapcsolat elegendő.

A fertőzöttség elkerülése érdekében ezért arra kérik a helyi hatóságok az embereket, hogy kerüljék a kapcsolatot a vadon élő állatokkal, valamint hagyjanak fel a rágcsálók irtásával, tartsák pórázon a kutyáikat, illetve macskáikat ne engedjék a szabadban kóborolni.

A hatóságok szerint, ha a prérikutyák és rágcsálók hirtelen eltűnnek a környékről, az komoly intő jele lehet annak, hogy a környéken pestisjárvány tört ki az állatok között.

A pestis tünetei általában a fertőzöttség bekövetkezte után egy-két nappal, vagy legkésőbb egy hét múlva jelennek meg. A tünetek közé tartozik a láz, a fejfájás, a hidegrázás és a duzzadt nyirokcsomók.

Az amerikai egészségügyi szervek azt javasolják, ha valaki érintkezésbe került egy fertőzött állattal, vagy úgy gondolja, hogy bármilyen módon is, de elkaphatta a pestist, az azonnal hívjon orvost, mivel a pestis korai diagnosztizálás esetén gyorsan és hatékonyan gyógyítható.

Nyár elején Új-Mexikó államban már több ember is megbetegedett a pestistől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére