Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baj van az iPhone-okkal: kémkedhetnek utánad

Csordás Bettina

2019.01.29. 09:49

Az Apple hétfõn kénytelen volt átmenetileg letiltani az iPhone-ok egyik legnépszerûbb egyedi szolgáltatását, a FaceTime használatát, miután kiderült: telefonjai egy rendkívül súlyos biztonsági rést tartalmaznak.

A FaceTime-on keresztül a készülékeken el lehet érni, hogy azok kamerája és mikrofonja anélkül kezdjen el továbbítani képet és hangot a másik oldalról, hogy az ottani felhasználó a hívás fogadásával hozzájárult volna ehhez.

A súlyos biztonsági rés miatt pánik tört ki az Apple-felhasználók között.

A Twitter alapítója és New York jelenlegi kormányzója azt követelte a vállalattól, hogy azonnal intézkedjen.

Az Apple válaszul letiltotta a csoportos FaceTime funkció használatát egészen addig, amíg nem sikerül a problémákat orvosolnia.

A súlyos hiba minden, az iOS 12.1 vagy későbbi verziót futtató készüléket érint, kihasználásához pedig semmilyen speciális szoftverre vagy hardverre nincs szükség. Ehelyett a felhasználóknak mindössze csak egy négy lépésből álló műveletsort kell követniük a FaceTime normális funkciói között.

Ezek után a hívott fél bármit is csinál, a hívó hallhatja és láthatja majd mindazt, amit az illető telefonjának kamerája és mikrofonja is hall, illetve lát. Ez a biztonsági rés miatt akkor is igaz, ha a hívott fél elutasítja vagy csak figyelmen kívül hagyja a videóhívást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére