Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgiumban börtön járhat azoknak a szülőknek, akik nem adnak húst a gyerekeiknek

Bokor Gábor

2019.05.22. 15:10

Így akarják elkerülni, hogy a vegetáriánus szülők az életmódjukat a gyerekeikre is ráerőltessék.

Akár börtön is járhat a jövőben a felelőtlen szülőknek, akik meg akarják „óvni” csemetéjüket a húsfogyasztástól. A Belga Királyi Orvostudományi Akadémia lépéseket tett annak érdekében, hogy megfékezzék az egyre népszerűbb diétát. Egy hosszas kutatásra hivatkozva fejtették ki, hogy a veganizmus a kiskorúaknál egyrészt etikátlan, másrészt súlyos egészségügyi kockázatokat rejt.

A növekedésben lévő gyermek számára súlyos egészségügyi kockázatot jelent, ha nem fogyaszt semmilyen állati eredetű élelmiszert

– áll az akadémia jelentésében.

Szépnek szép ez a burger, csak hús nincs benne, mert vegán | Fotó: AFP

A németalföldi országban egyelőre nincs szabályhoz kötve, hogy egy szülőnek adnia kell-e állati eredetű táplálékot a fiának/lányának. A belga törvények csak azt szabják meg, hogy akkor követhetik ezt az életmódot a szülők mellett a kicsik is, ha ehhez rendszeres orvosi, vérvizsgálat és vitaminok fogyasztása párosul. Amennyiben ez elmarad, a hatóságuk úgy határozhatnak, hogy elveszik a felelőtlen szülőtől a gyereket, amiért nem vigyáznak rá, vagy pénzbírságot is kiszabhatnak rájuk, esetleg egy tárgyalás során a szülőket akár két év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Bernard Devos gyermekjogi szakértő szerint Brüsszelben és Belgium francia ajkú részében, Vallóniában az elmúlt években több gyermek is életét vesztette, amiért megvonták tőlük a hús és tejtermékek fogyasztását. Egy új jogszabály szerint könnyebb lesz elítélni a jövőben majd azokat a szülőket, akik a rossz egészségi állapotú gyermeküket vegán diétával kínozzák.

Nem viselhetjük el ezt a fajta veszélyeztetést

– mondta.

Georges Casimir, a jelentést készítő orvosi bizottság vezetője szerint a szervezet kisgyerekkorban hozza létre az idegsejteket, ebben az időben pedig több fehérjének és esszenciális zsírsavnak kell a szervezetbe jutnia, hogy az jól tudjon dolgozni.

A testünk ezeket nem hozza létre, éppen ezért állati eredetű fehérjéből kell bevinni

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére