Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holnap ismét világvége

Horváth József György

2017.10.14. 21:28

Túléltük szeptember 23-át, és még Bruce Willisnek sem kellett feláldoznia magát. A péntek 13 túl közhelyes lett volna az újabb világvégéhez, ezért David Meade asztronómus és numerológus az október 15-ét, azaz a vasárnapot jelölte ki, amikor egy ismeretlen csillagászati objektum okozza majd a Föld pusztulását.

Szeptember 23-át is elszámolta David Meade, és be is ismerte, hogy tévedett, de azóta újra leellenőrizte számításait, és immár biztos abban, hogy a hét éven át tartó megpróbáltatások október 15-én kezdődnek. Ez alatt az idő alatt hurrikánok, cunamik, valamint atomrobbanások fogják tizedelni az emberiséget.

Mi áll a háttérben? A konteó hívők egyik legnagyobb kedvence, a titokzatos Nibiru bolygó, amelynek létezését a NASA már számtalanszor cáfolta.

Minden azzal kezdődött, hogy két kutató, William Pickering és Percival Lowell matematikai számításai azt mutatták, hogy egy felfedezetlen bolygó keringhet a Naprendszerben. A tudósok megvizsgálták az Uránusz és a Neptunusz mozgását, és mivel eredményeik eltértek az elméleti értékektől, arra következtettek, hogy egy ismeretlen, ám jelentős tömegű bolygó található Naprendszerünkben. Még a keringési időre is kidolgoztak egy becslést, eszerint a rejtélyes planéta 3500 év alatt kerüli meg a Napot. Utólag aztán kiderült, hogy a két tudós számításai hibásak voltak.

Bár a legújabb kutatások azt feltételezik, hogy csakugyan lehet egy kilencedik bolygó a Naprendszerben, ez azonban nem azonos a szóban forgó Nibiruval.

A Nibiru-elmélet azonban a tévedések ellenére is gyökeret vert a konteó-rajongók berkein belül, és egész szép számú hívő tábort gyűjtött magának az elmúlt években. Egy amerikai újságíró, Zecharia Sitchin külön legendát körített az égitest köré.

David Meade, főállású világvége hirdető annyira meg van győződve igazáról, hogy még könyvet is írt a Nibiruról. Műve – amely az X Planéta: a 2017-es érkezés címet kapta – nem aratott osztatlan sikert az olvasók körében, különösen azután, hogy az általa jósolt szeptemberi világvége elmaradt.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére