Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar felfedezés: a bodorrózsa-kivonat segíthet a koronavírus elleni harcban

888

2020.10.30. 17:05

Áttörés lehet, ugyanis a bodorrózsa-kivonat gátolja az új koronavírus szaporodását.

A CMC Déli Klinika orvosainak vizsgálatai igazolták, hogy az Európa déli részén őshonos, mediterrán bodorrózsa kivonata gátolja az új koronavírus szaporodását, valamint pozitívan befolyásolja a vírusfertőzés miatt kialakult immunológiai reakciókat. A különleges immunológiai eljárással a fertőzés legyőzésére termelt ellenanyagok szintjét határozzák meg.

Hogyha a vírushoz odakötődött az ellenanyag, akkor egy speciális enzematikus folyamattal ki lehet mutatni”

– nyilatkozta az ATV Híradójában Jankovics István virológus, a kutatás vezetője, aki a klinika új, saját fejlesztésű diagnosztikai eszközét is megmutatta, amely lényegesen pontosabb eredményt képes adni, és alapul szolgál a jelenleg leghatékonyabb hazai vakcina kifejlesztéséhez is.

„A termelés biztonságát garantálja, másrészt pedig, mivel tudjuk, hogy mi van benne, sokkal jobban összehasonlítható, validálható a magyar populáció immunállapotának felmérése szempontjából” – mondta Jankovics István.

Balázs Anna, a CMC Déli Klinika vezérigazgatója az ATV-nek elmondta: a gyulladásos markereket, illetve a gyulladásos folyamatokat csökkenti, elég jelentős antioxidáns-hatása van, tehát természetes úton tudja az immunrendszerünket támogatni a védekezésben.

Amikor láttuk azt, hogy a vakcina előállítása nem lesz olyan gyors, és hogy a vírusellenes szerek fejlesztése is, bár nagy erővel folyik, egy kicsit lassú, elkezdtünk gondolkozni, hogy mi lenne akkor, hogyha a jól bevált gyógynövények között keresnénk”

– mondta a vezérigazgató.

A klinika kutatócsoportja a világon elsőként bizonyította, hogy a légúti fertőzésekre már régóta használt gyógynövény a koronavírus szaporodását is gátolja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére