Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már két kínai városban is magyar fejlesztésű okos parkolási rendszert használnak

888.hu

2020.06.04. 10:00

Az EPS Global Zrt. sikeresen lezárta az újabb kínai projektjének akvizícióját, így már két kínai városban is kínai-magyar közös együttműködésben valósul meg a magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer.

A tranzakciót az EXIM Exportösztönző Magántőkealapot kezelő GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő menedzselte szoros együttműködésben az EPS szakembereivel. Az újabb kínai projekt akvizíciójával már két kínai városban is kínai-magyar közös együttműködésben valósul meg a magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer, 20-25 éves üzemeltetési koncesszió keretében. Ennek köszönhetően májustól az EPS csoport az üzleti terveit rendszeresen felülteljesítő Yanghzong után már a 4,3 millió lakosú Chifeng város közterületi parkolóhelyeinek üzemeltetését is Magyarországról irányítja. Magyarországi viszonylatban ez olyan, mintha Budapest összes parkolóhelyét az EPS működtetné egy egységes rendszerben.

Az EPS csoport magyar és kínai munkavállalóinak száma ma már meghaladja a kétszáz főt, akiknek a munkáját ez év januárjától a koronavírus járvány miatt Budapestről kellett irányítania a magyar menedzsmentnek. Tehát több mint tízezer kilométer fizikai távolságban lévő parkolóhelyek foglaltság érzékelését és kijelzését, parkolási díjfizetési tranzakcióit és ezek ellenőrzését és még rengeteg egyéb folyamatot bonyolító szoftverrendszer folyamatos működését biztosítják hazai szakemberek a budapesti lakásaikban dolgozva.

Mivel az okos parkolási rendszer minden parkolóhely foglaltságáról valós idejű információval rendelkezik (ezeket az EPS applikáción keresztül megosztva segíti a lakosok gyors parkolását, felesleges helykeresés nélkül), így az adatelemzések során nagyon érdekes volt megfigyelni, hogy a karantént követően hogyan alakult a városok közlekedése. Az EPS rendszerének adatai pontosan mutatták, hogy a városok lakossága miként kezd lassan újra közlekedni. A foglaltsági adatok alapján az önkormányzatok szembesültek azzal, hogy már jelenleg is többen használják a személygépkocsijukat, mint a karantén előtti időben. Ez azt jelenti, hogy az okos parkolási rendszerrel rendelkező városok a lehető leghamarabb értesültek arról, hogy fel kell készülniük a városlakók utazási szokásainak a vírus miatti megváltozására, a járvány következtében ugyanis az emberek előnyben részesítik az autó használatát a közösségi közlekedéssel szemben, hiszen így elkerülik a személyes találkozást másokkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére