Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem elég, hogy péntek 13. van, egy nagyon ritka együttállás még hátborzongatóbbá teszi a mai napot

Horváth Tamás

2019.09.13. 11:18

Utoljára 84 éve volt hasonló.

A Szerencsejáték Zrt. reprezentatív felmérése szerint a magyarok 40 százaléka tartja szerencsebefolyásoló napnak péntek 13-át. Többségük (71 százalék) szerint Fortuna ezen a napon pozitív irányba befolyásolja az életünket.

A magyarok különös viszonya a 13-as számhoz az ötöslottó-nyertesek számának alakulásában is megmutatkozik. Míg átlagos heteken 1000 játékosból 22-24 szerencsés ér el egynél több találatot, addig a 13-as szám kihúzásakor rendre 39-40 játékos nyer. A magyar lottótörténet eddigi legnagyobb nyereménye is a 13-as számhoz köthető, hiszen a 2017. február 10-én az Eurojackpot játékon bruttó 22 569 528 eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot nyerő hazai szerencsés számai között is szerepelt a 13-as.

Vajon szerencsét hoz a 13-as szám?

A mai péntek 13. azonban több, mint egy „mezei” péntek 13., amiből egy évben kettő-három is előfordul. Tudniillik ma éjjel telihold lesz látható az égen, mégpedig az a telihold, amelyik a legközelebb esik az őszi nap-éj egyenlőséghez. Ezt a jelenséget nem véletlenül nevezik arató- vagy termékeny holdnak, hiszen az ősz a betakarítás, a szüret, a gyümölcsök begyűjtésének az ideje is, ezért ezt az őszi teliholdat a hagyomány nagyon termékenynek tartja.

Ilyen együttállásra ráadásul utoljára

84 éve, azaz 1935. szeptember 13-án (pénteken) volt példa.

Hogy azonban a péntek 13. és az aratóhold ritka egybeesése valóban befolyásolja-e az életünket, leginkább egyéni hit kérdése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére