Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: gulág

A kommunizmus leszámolt mindenkivel, akit ellenségének kiáltott ki

A kommunizmus leszámolt mindenkivel, akit ellenségének kiáltott ki – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján pénteken Budapesten, a szovjet megszállás áldozatainak emlékművénél.

Rétvári: Országunk függetlenségéből egy centit sem szabad engedni

A demokráciában nincs helyük a marxista-kommunista eszméknek, mert ezek alapja szélsőségesen demokráciaellenes, családellenes, keresztényellenes és zsidóellenes – mondta Rétvári Bence.

Ma van a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja

Ma van a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja

Több megemlékezés is volt ma a fővárosban a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján.

Orbán Viktor: A kommunizmus valódi arcát Gulágnak hívják

Felavatták a szovjet megszállás áldozatainak obeliszkjét Budapesten. Az emlékmûvel nemcsak a Szovjetunióba hurcolt több mint nyolcszázezer ártatlan embernek, hanem a szovjet diktatúra minden magyar, anyaországi és határon túli áldozatának is emléket kívánnak állítani. Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen mondott ünnepi beszédében úgy fogalmazott: ha a kommunizmus minden áldozatának a nevét ráírták volna az obeliszkre, akkor az a világ egyik legmagasabb emlékmûve lenne.

Reggel 7:59

Ez várható ma!

A New York Times fejet hajtott Karl Marx elõtt

Nem az Európai Bizottság (EB) kereszténydemokrata elnöke, Jean-Claude Juncker volt az egyetlen, aki megemlékezett a német filozófusról.

Véget ért az olimpia: az észak-koreai drukkerek már mehetnek is a gulágra

Elmehettek a dél-koreai téli olimpiára a betanított állami szurkolók, azonban hazatérve sokuknak a munkatáborokkal kell szembenéznie.

Gera Marina: nem egy ütés fáj igazán, inkább az, ha nem láthatjuk a szeretteinket

Interjú az Örök tél fõszereplõjével, Gera Marinával a filmrõl, a két centivel a föld fölött való lebegésrõl, arról, hogy hol volt eddig, Csányi Sándorról, Rajmundról, a szenvedésrõl és a gyermekvállalásról.

Örök tél: egy zseniális film a magyar történelem legsötétebb korszakáról

Az Örök tél egy Gulág-Gupvi-táborba hurcolt fiatal anya történetét meséli el. Az elmúlt 28 évben nagyjátékfilmben még nem dolgozták fel a Gulág-táborok történetét, így hiánypótló alkotásról van szó. A film pazarul sikerült, a remek rendezõi, operatõri munka és a virtuóz színészi játék hitelesen jeleníti meg a történteket. Rövid kritika a filmrõl és egy interjú Köbli Norbert forgatókönyvíróval.

Vissza az oldal tetejére