Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

David Reaboi a 888-nak: Orbán Viktor magasról tesz a baloldali sipákolásra

888.hu

2022.06.01. 13:50

Az emberek kezdik felfedezni és megszeretni Magyarországot. Pozitív irányba változik a megítélése és ez folytatódik majd a jövőben is – mondta a 888.hu-nak a CPAC Hungary konferencián adott interjújába David Reaboi, nemzetbiztonsági szakértő.

 

888.hu: A honlapján azt írja, hogy ön „politikai hadviselés konzultáns”. Mit ért politikai hadviselésen? Miért fontos ez?

David Reaboi: Hiszek abban, hogy ami nyugaton történik, főleg a hazámban, Amerikában az egy háború. Néhányan hideg polgárháborúnak hívják. A társadalom megosztottsága közel 50-50 százalékos és a két oldal teljesen máshogy látja az USA-t. Ez egy nagyon veszélyes helyzet. Úgy érzem, hogy a jó oldalon állok és megvan a lehetőségem, hogy elmagyarázzam az embereknek, politikusoknak, a társadalomnak, mindenkinek, aki meghallgat, azt, hogy mi történik Amerikában és mi lehet rá megoldás.

 

888.hu: Hogyan látják Magyarországot és a magyar politikát az Egyesült Államokban?

David Reaboi: Amerikában Magyarország lobbistája voltam, így az egyik fő célom pontosan az volt, hogy elmagyarázzam az embereknek, mi történik itt Magyarországon. Amit mindig mondtam Magyarországgal kapcsolatban, az az, hogy a termék az jó, de meg kell mutatni a vevőknek. Magyarország megítélése változik, hiszen magas rangú embereket hívnak meg ide és politikai szereplők érdeklődnek az ország iránt. Úgy gondolom, a következő lépcsőfok a kulturális felháborodás áttörése lesz. Az emberek fele a The New York Times-ból tájékozódik, ami teljesen kifordult képet fest Magyarországról. Az ország másik fele nem ismeri még eléggé az országot. Lassacskán, amióta itt volt Tucker Carlson és mások, az emberek kezdik felfedezni és megszeretni Magyarországot. Pozitív irányba változik a megítélése és ez folytatódik majd a jövőben is.

 

888.hu: Viszonylag sokat foglalkozik az amerikai sajtó Orbán Viktorral. Sokak szerint a republikánusok tanulhatnak tőle. Van, amit átvehetnek az amerikaiaknak a magyar miniszterelnöktől?

David Reaboi: Nagyon sok mindent lehet tanulni a magyar miniszterelnöktől, itt van például a gyermekvédelmi törvény, illetve a családtámogatási rendszer is. Amerikában és talán itt sem gondolták volna 20 évvel ezelőtt, hogy ilyen törvényekre lesz szükség, de most ennek szükségességét szinte már mindenki belátja. A gyermekvédelmi referendum amerikai példáját Ron Desantis nyújtotta be, amit a floridai lakosság 85 százaléka támogatott. Sőt a floridai demokraták 80 százaléka is. A normális demokraták, akik nem a szélső liberálisokhoz tartoznak, felismerik, hogy nem akarnak a liberális őrület világában élni, amikor meglátják például a Libs of TikTok Twitter-oldalára feltöltött videókat.

Meg kell érteni, hogy mindig is volt baloldali kulturális felháborodás Amerikában és a politikusok félnek ettől, nem akarnak olyan lépéseket tenni, ami miatt a The New York Times címlapjára kerülhetnek. Ezzel szemben Orbán Viktor egyik legnagyobb erénye, hogy magasról tesz a baloldali sipákolásra. Tisztelettudóan beszél EU-ról és Amerikáról is, de a nap végén nem érdekli, hogy milyen mocskolódás jelent meg róla a liberális sajtóban. Ez egy nagyon népszerű dolog.

Nem akarom azt mondani, hogy ebben Orbán hatást gyakorolt Trumpra, hiszen a volt elnöknek is van egy nagyon erős karaktere, ami nem a diplomatikus hozzáállásról nevezetes. Ez működik, az emberek szeretik, ha ilyen egy politikus, mivel a választók a valóságot szeretnék látni és az észszerűséget. Most az olyan politikus kell, aki ezt megadja nekik.

 

888.hu: Mit gondol, Trump visszakerül a hatalomba?

David Reaboi: Ez egy nehéz kérdés! Az biztos, hogy megpróbálkozik vele, de kellene neki? Szerintem nem.

Én mindig azt mondtam, hogy Trump egy faltörő kos, ami arra való, hogy betörjük a falat, de ha leromboltuk azt, mit kezdünk a faltörővel?

 

888.hu: De akkor ki lehetne a következő?

David Reaboi: Ron Desantis-nak kellene lennie a következő elnöknek. Ő egy rendkívüli ember, aki meg van áldva tudással és emellett őt sem érdekli a liberálisok véleménye. Amerikában sokan örülnének neki.

 

888.hu: Ha már Desantis szóba jött, hogyan írná le a floridai kormányzó politikáját?

David Reaboi: Szerintem ő a jó választás a jobboldalnak. A konzervatívok elfogadták, hogy a civilizációnk a szakadék szélén áll és darabjaira hullhat. Azt mondják, hogy ezek a játékszabályok, ez van, ez fog történni. Ezzel szemben Ron Desantis az új jobboldallal együtt azt teszi, mint Orbán, nemet mond erre, kezébe veszi az irányítást és ezek mellett a kultúrát sem hagyja elveszni. Itt van például az eset a Disney-vel, amit Desantis megnyert. Szembeszállt a világ egyik legnagyobb és száz éve talán az egyik legerősebb cégével és nyert. Megverte őket. Megverte őket, mivel a Disney alá akarta azt a nagyon észszerű törvényt ásni, hogy az óvodától kezdve egészen harmadik osztályig ne lehessen a gyerekeknek a szexualitásról beszélni, ugye amit a lakosság 85 százaléka támogatott is Floridában. Erre mondta a Disney, hogy ez neki nem tetszik. Desantis válasza pedig egyszerű volt: látjátok ezt az óriási területet amit eddig ingyen kaptatok meg? Mostantól megadóztatjuk. A nagy cég erre már csak azt tudta mondani, hogy „oh, a csudába”!

Desantist a döntése miatt sok konzervatív kritizálta, hogy „ne, ne, ne, túl messzire ment”. De nincs igazuk, mivel megnyerte a csatát. Olyat tett, ami jogilag teljesen rendben van, lehet, hogy kicsit húzós volt, de megtette. Ilyen politikusokra van szükség, mint ahogyan Orbán is, nem csak mondják, hogy a civilizáció és a kultúra fontos, hanem gyakorlatban tesznek is ezért.

 

888.hu: Nagy jazz-rajongó, ki a kedvence?

David Reaboi: Ez egy nehéz kérdés, nincs kedvencem! Nagyon szeretem Duke Ellingtont, John Coltrane-t, Charles Mingust, Sonny Rollinst, Django Reinhardtot, Charlie Hadent, Nick Colemant, Geri Allent, Dave Hollandot, Eubie Blake-et és még sok más jazz-zenészt.

Én is egy jazz-zenész vagyok, nagybőgős és politikus, ami lényegében ugyanaz. Hiszen mint ahogy a jazzben, a politikában is számít, hogy mit adsz elő, ha nem vagy önmagad, ha nem adod önmagad, akkor ki vagy? Ha nincs meghatározva, ami te vagy, akkor nem tudsz jól teljesíteni. Ha nincs meg a saját hangod és nem dolgozol rajta, akkor az emberek nem hiányolnak, nem látnak meg téged, ez így van a jazzben és a politikában is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére