Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888-nak: Kompetens vezetők kezében van jó helyen az ország!

888.hu

2022.04.03. 10:15

Márki-Zay Péter megmutatta az elmúlt hónapokban, hogy egy dilettáns, aki felelőtlen és veszélyes kijelentéseivel még egy háborúba is belesodorná Magyarországot. Mögötte pedig ugyanaz a brigád készül hatalomra, amelyik 2010 előtt egyszer már megmutatta, mire képes – nyilatkozta a 888.hu-nak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

 

888.hu: Mi a tétje a választásnak? Miért fontos elmenni szavazni?

Deák Dániel: A hivatalos kampánykezdet idején még senki sem gondolta volna, hogy ilyen nagy tétje lesz a vasárnapi választásnak, hiszen jelen helyzetben egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország békéjének a megőrzése a tét! A baloldal ugyanis egyértelművé tette, hogy támogatja az ukrán elnök álláspontját, Márki-Zay szerint a mi háborúnk is az ukrán-orosz háború, belesodornák Magyarországot is ebbe a háborús konfliktusba. Az is kiszivárgott, hogy már megállapodtak a háttérben az ukránokkal, ha ők nyernek, azonnal megindul a fegyverszállítás Ukrajnába. Így tehát soha nem volt még ilyen fontos az, hogy elmenjünk szavazni, hiszen Magyarország békéjének és biztonságának a megőrzése mindenek felett áll, mindenkinek az alapvető érdeke.

Válságok kora van. Ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy kit engedünk oda a kormányrúdhoz: egy zagyvaságokat beszélő dilettánst vagy egy tapasztalt, higgadt vezetőt. Gazdasági válság, járvány, árvíz és háború – a sáskajáráson kívül lassan már minden volt az elmúlt években, de Magyarország helytállt, hiszen egy kipróbált vezetője van Orbán Viktor személyében. Az elkövetkezendő évek is nehezek lesznek, hiszen egész Európában energiaválság van, amelyet az ukrán-orosz háború csak tovább mélyít. Magyarország eddig meg tudta védeni magát ettől, de ha Márki-Zay tervei megvalósulnak (orosz gázelzárás, fegyverek küldése, rezsicsökkentés eltörlése), akkor hazánknak vége lesz!

 

888.hu: Hogyan értékeled a mögöttünk álló kampányidőszakot?

Deák Dániel: A kampányidőszakban a baloldal folyamatosan az emberek többségének akaratával szemben politizált, még a saját szavazóinak az érdekeit és véleményét sem nézték. Támadták a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszert, a gyermekvédelmi törvényt és háborús uszítást folytattak. Ez meg is látszik a baloldal támogatottságán, ami nem tudott erősödni a kampány utolsó napjaira. A kormányoldal ezzel szemben az emberek érdekeivel egybevágó kommunikációt folytatott, a háború kérdésében is olyan álláspontot vett fel, amelyet az emberek 80–90 százaléka támogat. A magyarok békét és nyugalmat szeretnének, nem akarják, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba, fegyvereket sem akarnak küldeni Ukrajnába. Ez a kormány álláspontja, míg a baloldal ezzel megy szembe.

 

888.hu: Miért fontos, illetve mekkora tétje van a gyermekvédelmi népszavazásnak?

Deák Dániel: A gyermekvédelmi törvény ügye az illegális bevándorlás ügyéhez hasonlít. 2015 után az volt a kérdés, hogy ki dönthet arról, hogy kivel akarunk együtt élni, ki szólhat bele az ügyeinkbe. Brüsszel és mindenféle NGO vagy a demokratikusan megválasztott magyar kormány, a magyar emberek. Most a gyermekvédelmi törvény ügyében hasonló a kérdés: ki döntsön arról, hogy a gyermekek nevelése milyen lehet. Brüsszel és a Soros-féle NGO-k vagy a magyar emberek. Így tehát, ha ez a népszavazás sikeres lesz és több millió magyar ember egyirányba szavaz, akkor az illegális bevándorláshoz hasonlóan a gyermekeket veszélyeztető LMBTQ-lobbit is meg lehet állítani a határainknál.

 

888.hu: Személy szerint számodra mi a választás tétje?

Deák Dániel: 2010 előtt még gyermek voltam és mivel már akkor is foglalkoztatott a politika, határozottan emlékszem arra az inkompetenciára, ami az akkori baloldali kormányokat jellemezte.

A 2006-os őszödi beszédben Gyurcsány elismerte, hogy nincsenek hosszútávú elképzelései, csak sodródik az eseményekkel. A 2008-as válság pedig rettenetes helyzetbe hozta a már amúgy is legyengült országot, a baloldali kormány pedig megszorítások tucatjait hajtotta végre, aminek következtében édesanyám és a nagyszüleim is elvesztették egyhavi bevételüket és rengeteg bevételünktől fosztottak meg minket. Szó szerint szörnyű időszak volt, rengeteg szenvedéssel.

2010 óta Orbán Viktor személyében egy kompetens, magabiztos vezetője van az országnak, aki rengeteg válságot sikeresen kezelt és a mostani járvány következtében kialakult gazdasági válságban sem vett el az emberektől pénzt, hanem éppen ellenkezőleg: többletforrást biztosított szinte minden társadalmi csoportnak.

Márki-Zay Péter megmutatta az elmúlt hónapokban, hogy egy dilettáns, aki felelőtlen és veszélyes kijelentéseivel még egy háborúba is belesodorná Magyarországot. Mögötte pedig ugyanaz a brigád készül hatalomra, amelyik 2010 előtt egyszer már megmutatta, mire képes.”

 

Én többek között ezért szavazok most vasárnap a Fideszre, meg akarom őrizni Magyarország biztonságát, kiszámíthatóságát és békéjét!
Kompetens vezetők kezében van jó helyen az ország!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére