Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás nyilatkozata a 888.hu-nak a Niedermüller-ellenes tüntetés tanulságáról

Horváth K. József

2020.01.31. 16:00

Nagyszabású tüntetés zajlott tegnap Niedermüller Péter DK-s polgármester nagy felháborodást kiváltó, diszkriminatív kijelentése miatt.

888.hu: Miért volt fontos ez a demonstráció?

Deutsch Tamás: Niedermüller Péter nyilatkozata uszító, rasszista nyilatkozat volt. Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció alelnöke, ennek a pártnak vezető tisztségviselője. A DK parlamenti képviselettel bír, képviselői ott vannak az Európai Parlamentben. Mi több, a Demokratikus Koalíció egyik politikusa Gyurcsányné személyében az Európai Parlament egyik alelnöke. Az a politikai párt, amelynek vezető tisztségviselője ezt a durván fajgyűlölő, fehér-, keresztényellenes nyilatkozatát elkövette, nem is a futottak még kategóriájába tartozó párt. Azt gondolom, hogy minden jóakaratú ember azon az állásponton van, hogy senkit nem lehet bőrszíne, felekezeti meggyőződése vagy szexuális orientációja miatt megbélyegezni. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke durván megbélyegezte a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek százmilliós, milliárdos közösségéhez tartozókat. Fel kellett emelnünk a szavunkat, el kellett mondani, hogy ez elfogadhatatlan, s erkölcsi kötelességünknek éreztük, hogy megvédjük a Niedermüller Péter által megtámadottakat.

888.hu: Némelyek meghúzzák a szájukat, ismerve Gyurcsány Ferenc állásfoglalását az ügyben, hogy nem lesz semmi következménye…

Deutsch Tamás: A DK ilyen. A DK olyan, hogy farizeus módon állandóan arról beszél, hogy mennyire fontos az emberek egyenlősége, mennyire fontos, hogy tegyünk a kirekesztés ellen, s amikor egy ilyen durván uszító, rasszista kijelentést tesz a saját pártjuk, a Demokratikus Koalíció alelnöke, akkor még ők vannak azon felháborodva, hogy egyébként miért pertraktálják ezt a vállalhatatlan nyilatkozatot a nyilvánosság előtt. Azért, mert ilyen gondolkodásmódnak, ilyen nyilatkozatnak, ilyen kijelentésnek nincs helye a XXI. századi Magyarországon, a XXI. századi Európában.

888.hu: Lehet újabb tüntetésekre készülni? Merthogy az ellenzék rendre szolgáltat hozzá alapot.

Deutsch Tamás: Én arra készülök, hogy a Demokratikus Koalíció belátja, hogy fajgyűlölő, fajelméleti elképzeléseket, kijelentéseket tevő politikusnak nincs helye a közéletben, így Niedermüller Péter távozna a közéletből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére