Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollik István a 888-nak: Azért vagyunk a Tranziton, hogy a gyermekeink egy jobb és erősebb országban tudjanak élni

Prokaj Dávid

2022.08.27. 12:40

Míg a baloldalon torzsalkodnak és egymással vitatkoznak, mi összeülünk, összefogunk és együtt találjuk meg a legjobb megoldásokat. Ez a jobboldal versenyelőnye – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a 888.hu-nak Tihanyban, a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón.

 

888.hu: Miért fontosak az olyan események, mint a Tranzit?

Hollik István: Az első Tranzitot 2009-ben szerveztük. Az volt a célunk, hogy létrehozzunk egy olyan platformot, amelyen mindenki, aki önmagát nemzetinek, konzervatívnak, kereszténydemokratának tartja és felelősséget érez a saját hazájuk iránt, össze tudjon jönni hasonlóan gondolkodókkal és beszélgetni tudjanak aktuális ügyekről, Magyarország jövőjéről. Az a rendkívül nehéz helyzet, ami a háború, illetve az elhibázott uniós szankciók miatt alakult ki különösen aktuálissá teszi egy ilyen közös gondolkozás megszervezését. Most kifejezetten fontos, hogy összejöjjünk és beszéljünk az ország jövőjéről.

888.hu: A Tranzit arról nevezetes, hogy lehet vitatkozni az ország jövőjéről. Jelenleg olyan időket élünk, amikor több fronton is támadnak és próbára tesznek minket. Mondható, hogy a jelenlegi helyzetben a közös gondolkodás a legfontosabb?

Hollik István: Magát a rendezvényt a hazánk iránti felelősség hívta életre. A Tranzit közéleti évadnyitó melletti Gondolatexpót a kíváncsiság és a büszkeség hívta életre. Bár egy kis ország vagyunk, mégis hihetetlen teljesítményre vagyunk képesek. Ezt akartunk megmutatni az ittlevőknek, amikor arra kértünk a kiállítókat, jobboldali gondolkodó szervezeteket, és másokat – az Operát vagy a Nemzeti Múzeumot – hogy mutassák meg, milyen teljesítményeket tettünk le mi magyarok az asztalra. Ha a Gondolatexpón valaki végigsétál, több mint 20 szervezet sátrával találkozhat. Ez mindannyiunkból azt hozza ki, hogy büszkék vagyunk, hogy ebben az országban élünk. A Tranzit csak helyszínt biztosít a párbeszédnek és vitáknak. Ami fontosabbá teszi, az az a nehéz helyzet, amibe nem a saját hibánkból kerültünk bele. Hiszünk abban, hogy a jobboldali közösségnek az nagy versenyelőnye, hogy ha nehéz helyzetben vagyunk, akkor nem azt csináljunk, mint a baloldalon.

Míg ők torzsalkodnak és egymással vitatkoznak, mi összeülünk, összefogunk és együtt találjuk meg a legjobb megoldásokat.

 

Most is ez zajlik. Azért jó ez a hely, mert miniszterek, miniszter-helyettesek vesznek részt az előadásokon, vitákon és kötetlen módon lehet beszélgetni a döntéshozókkal.

Ez egy jobboldali „safe space”, ahol nyugodtan tudunk beszélgetni, azzal a felelősséggel, hogy mindannyian azért vagyunk itt, hogy a gyermekeink egy még jobb és még erősebb országban tudjanak élni.

 

888.hu: Az ellenzéki politikusok részéről sokszor felmerül az a vád, hogy nincs vita és nem tudják kifejteni a véleményüket, a Tranzit ennek az egyik legjobb cáfolata. Vannak olyan szereplők, akik nem fogadják el a meghívásokat?

Hollik István: A Demokratikus Koalíciótól mindenképpen. A DK valójában soha nem is akart vitatkozni, ők egy baloldali véleménybuborékban élnek. Ott nem akarnak szembesülni a valósággal, és vitatkozni sem akarnak. Gyurcsány Ferenc kinyilatkoztat, elmondja, hogy velünk semmilyen együttműködés sincs – amit mi nem is bánunk – de még arra sem hajlandók, hogy az ellenzék vezető erejeként vitatkozzanak velünk. Idejön Jámbor András, akivel én vitáztam és homlokegyenest az ellenkezőjét mondja, amit például a rezsicsökkentésről, mint Gyurcsányék. Csak az a helyzet, hogy a végén, amikor meg kell határozni, hogy mi a baloldal álláspontja, akkor nem a Jámbor András gondolatai fognak érvényesülni, hanem Gyurcsány Ferencé. Mert ő irányítja a legerősebb ellenzéki pártot. Sajnáljuk, hogy most már több éve határozottan elutasítják a kéréseinket. Sajnos a DK képviselőivel nem tudunk vitatkozni.

 

A Hollik vs Jámbor vita itt nézhető meg:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére