Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ifj. Lomnici Zoltán a 888.hu-nak: A bevándorlók szavazatai a baloldali pártokat segítik

Filipp Dávid

2020.12.04. 12:30

Miközben a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén van egész Európa, az Európai Bizottság azzal van elfoglalva, hogy migrációs csomagokat gyártson. A testület november 24-én mutatta be a migránsok integrációjáról szóló új cselekvési tervét. Ezen keresztül Brüsszel 34 millió migránst akar integrálni, akiknek ezzel együtt szavazati jog, lakás és állandó juttatás is járna. A témáról ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője nyilatkozott a 888.hu-nak.

888.hu: Már évekkel ezelőtt is sokan azt mondták, hogy azért kellenek a migránsok, hogy a baloldal szavazóbázist építsen. Most jött el ennek az ideje? Ha igen, mi az oka?

Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európába irányuló bevándorlás évtizedek óta tart, azonban a 2015-ös migrációs válság óta fokozottabb mértékben van jelen, és azóta is meghatározza a kontinens politikai és biztonságpolitikai napirendjét. Azokban a nyugat-európai országokban, amelyekbe az elmúlt években nagy számban érkeztek bevándorlók, megfigyelhető, hogy egyes választásokat a migránsok döntöttek el a baloldal javára. A júniusi francia önkormányzati választás eredményei jól érzékeltetik a bevándorlás és a baloldali, illetve szélsőbaloldali pártok választási sikerei közötti összefüggést. A baloldali, zöld- és liberális pártok potenciális szavazóként tekintenek a bevándorlókra, ezért folytatnak évek óta befogadásösztönző, migrációpárti politikát, amit a tapasztalatok szerint a bevándorló-hátterű szavazók meg is hálálnak.

888.hu: Lehet-e összefüggés az Európai Bizottság terve és a között, hogy Joe Biden nemrég közölte, állampolgárságot adna 11 millió illegális bevándorlónak?

Ifj. Lomnici Zoltán: A nemzetközi politikában jól megfigyelhető, hogy a baloldali, zöld- és liberális pártok jól együttműködnek egymással és az amerikai demokratákkal. A kooperáció tehát átnyúlik Európa határain, és kiterjed az ideológiai kérdésekre is. Joe Biden elnökségével a nyílt társadalom eszméi válnak a kormányzati politika központi programjává, és szeretnék bebiztosítani magukat a hosszú távú politikai siker reményében. Mivel egyértelmű összefüggés van a bevándorlás és a baloldali pártok győzelme között, folytatják migrációbarát politikájukat, és nemzetközi szinten is erre ösztönzik testvérpártjaikat. Az amerikai kormányzati politikának van ereje befolyásolni az európai politikát is, azonban nem feledkezhetünk meg azokról a nemzetközi NGO-król sem, akik hálózatszerű működésükkel, összhangban az amerikai Demokrata Párttal, szintén nyomást gyakorolnak az Európai Unióra a migrációbarát nyílt társadalom eszméinek érvényesítése érdekében.

888.hu: Hogyan tudnák ezt a javaslatot lenyomni a tagállamok torkán?

Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európai Bizottság javaslata ellenállásba fog ütközni azokban a tagállamokban, amelyeket nemzeti, keresztény, konzervatív, jobboldali kormányok vezetnek. Néhány országban, főként a migrációellenes V4-országokban politikai vita kerekedhet, azonban a balliberális kormányzatok által vezetett tagállamok részéről várhatóan kritika nélküli támogatást kap a javaslat.

888.hu: Milyen további jogokkal járna, ha a szavazati jogokat megkapják?

Ifj. Lomnici Zoltán: A bevándorlók teljes politikai részvétele szemantikai értelmezésben ugyanazt jelenti, mint a magyar választópolgár részvétele a hazai és európai politika alakításában, vagyis kiterjed a tagállami, önkormányzati és európai választásra, a választhatóságra, továbbá a pártalapítás lehetőségére is, azonban az Európai Bizottság ködösen fogalmaz, nem definiálja pontosan, hogy mit ért teljes körű politikai részvétel alatt.

888.hu: Milyen következményekkel járna, ha a migránsok szavazhatnának egyes országokban?

Ifj. Lomnici Zoltán: A bevándorlók választáson való részvétele országos és önkormányzati szinten egyaránt a baloldali, zöld- és liberális, migrációbarát pártok egyre fokozódó választási sikerét, hosszú távú hatalmi pozícióba való berendezkedését segítené elő.

888.hu: Egyes országokban már látni, hogy bevándorlópártok jelentek meg, néhol sikereket is elértek. Nem félő, hogy ha elegendően lesznek, akkor majd nem az európai pártokat támogatják, hanem a sajátjaikat?

Ifj. Lomnici Zoltán: A baloldali és liberális pártok abban reménykednek, hogy a bevándorlókra kiterjesztett szavazati jog az ő politikai sikereiket biztosítja, ami rövid távon valóban így van. Azonban nem számolnak azzal a következménnyel, hogy ha a bevándorlók aránya a többségi társadalomhoz viszonyítva elér egy kritikus szintet, pártalapítási jogukkal élve önálló politikai életre kelhetnek, kifarolva az addig őket támogató baloldali pártok mögül. Saját pártjuk létrehozásával a tagállamok törvényhozásának és önkormányzatainak tagjaivá válhatnak, és ezáltal még nagyobb hatást gyakorolhatnak a közéletre: külső támogatóvá, királycsinálóvá, de akár koalíciós partnerré is válhatnak, és saját nem európai identitásuknak, illetve kultúrájuknak megfelelően befolyásolhatják a közélet alakulását.

888.hu: Hogyan illeszkedik ez a kezdeményezés a Soros-tervbe?

Ifj. Lomnici Zoltán: A bevándorlás egyik legnagyobb támogatója világszinten Soros György, aki korábban többször megfogalmazta tervét arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió minél több migránst fogadjon be a területére. Ennek a politikának az európai színtéren számos támogatója és képviselője van, és az Európai Bizottság javaslata összhangban áll Soros tervével, amelynek leglényegesebb eleme a bevándorlók rákényszerítése a tagállamokra, illetve érdekeinek, továbbá jogainak kiterjesztése és érvényesítése az Európai Unió területén.

Kire voksolnak majd a migránsok, ha szavazati jogot kapnak?

Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén azzal van elfoglalva, hogy miként lehetne jobban bevonni a döntéshozatalba az illegális bevándorlókat Európában. Magyarul szavazati jogot akarnak adni nekik? Véletlen lenne? Nem valószínű, ugyanis pontosan tudják, hogy a migránsok elsősorban a baloldali politikai erőket támogatják, azonban valamivel mintha nem számoltak volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére