Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ifj. Lomnici Zoltán: Még sohasem volt olyan nagy a Békemenet tétje, mint most

Vincze Viktor Attila

2018.03.13. 19:28

A Békemenet a fenyegetések ellenére is az erõ, az egység és a méltóság szellemiségében akar ünnepelni és üzenni március 15-én - mondta el a 888.hu-nak ifj. Lomnici Zoltán, a békemenet egyik szervezõje. A CÖF szóvivõje szerint a Békemenet elleni provokációk példátlanul magas száma azt jelzi, hogy még sohasem volt olyan nagy a békemenet tétje, mint most, mivel nem csak a migránsok betelepítésének tiltása vagy megengedése a választások tétje, de a baloldal sorsa is.

888.hu: Kiket és hova vár a 2018-as Békemenet március 15-én?

ifj. Lomnici Zoltán: Pártállástól függetlenül mindenkit várunk. Azokat, akiknek fontos Magyarország nemzeti szuverenitása, a függetlenség és a szabadság, amiről meg kívánunk emlékezni március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kapcsán. Várunk mindenkit, aki a korábbi békemenetekhez méltóan most is békésen kíván menetelni. Mindazokat, akik velünk szeretnének ünnepelni. Legyenek ők határon innen vagy a határokon túlról érkezők. Március 15-én 12 órakor a Bem-szobornál találkozunk. 13 órakor elindul a Békemenet és 14 órakor a Kossuth téren meghallgatjuk Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. A menet útvonala a Margit hídon keresztül a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán vezet majd át. Természetesen lesznek kivetítők és a szükséges hangosításról is gondoskodtunk. Méltóságteljes, vidám és örömteli ünnepi megmozdulásra számítunk.

888.hu: A méltóságteljes ünneplést nem veszélyeztetik a balliberális oldalról a Békemenetet és a menet szervezőit, például Bayer Zsoltot személyesen is érő fenyegetések?

ifj. Lomnici Zoltán: Nyilván a plurális demokrácia tényéből és szépségéből fakad, hogy egy időben több ünnepség és demonstráció is lesz Budapesten, illetve országszerte is. A Békemenet ezek között egy bizonyos szempontból különleges, mégpedig a méretét, a résztvevők tömegét tekintve. A provokációk tekintetében mi ennek ellenére azt gondoljuk, hogy csak egyetlenegy üzenetünk lehet. Az, hogy nem szabad felülni a provokátoroknak. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok trükkje volt már az utolsó éveikben, hogy megpróbálták a nemzeti erőket mindenáron otthon tartani különböző fenyegetésekkel és álhírekkel. Az ilyen fenyegetéseknek viszont nem szabad bedőlni. Ami például a Bayer Zsolt elleni fizikai erőszakkal való fenyegetést illeti, ott nyilvánvalóan az érintettek és a hatóságok is megtették a szükséges lépéseket. A mi meggyőződésünk egyébként is az, hogy ahogy a békemenet eddigi hat korábbi eseményén, úgy most az idein sem lesz senkinek félnivalója, hiszen a rendőrség most is mindent meg fog tenni az emberekért és azért, hogy mindenki nyugodtan és békésen ünnepelhessen.

888.hu: Mi az oka annak, hogy a korábbi Békemenetekhez képest az ideit több fenyegetés érte?

ifj. Lomnici Zoltán: Ennyi provokáció még sohasem volt, amiből az látszik, hogy még sohasem volt olyan nagy a Békemenet tétje, mint most. Többek között például azért is, mert a magyar ellenzék most attól fél, hogy megismétlődhet a lengyel példa. Ott az előző parlamenti választáson ugyanis gyakorlatilag kiesett a parlamentből a baloldal. Ez a veszély fenyeget most Magyarországon is egyes politikai pártokat. Ez a baloldalon meglévő aggodalom és idegesség érzékelhető most rendkívüli módon a verbális támadásokban, az atrocitásokban, a provokációkban. Most szemmel láthatóan nagyon zavarja az ellenzéket a Békemenet megrendezése.

888.hu: Mi garantálja a Békemenet biztonságát?

ifj. Lomnici Zoltán: Minden évben így volt és most úgy lesz, hogy a helyszínen ott lesznek a Békemenet szervezői. Akinek bármire szüksége van, az a szervezőkhöz fordulhat, illetve nyilvánvalóan a rendőri erők is végig jelen lesznek az ünnepségen. A mi ünneplő tömegünk a Kossuth térre fog majd megérkezni a Bem-szobortól, hogy csatlakozzon a Békemenet az állami ünnepséghez. Ott pedig szintén fokozott biztonsági intézkedések lesznek érvényben.

888.hu: Mi tette szükségessé a választások előtt nem sokkal a Békemenet megszervezését? Mi a 2018-as békemenet célja és üzenete?

ifj. Lomnici Zoltán: A Békemenet üzenete és a célja az a választási ciklusokon túl ível. Nyilvánvalóan kiemelt célunk a nemzeti szuverenitás megőrzése. Az, hogy az ENSZ és Brüsszel önkényével szemben is legitim eszközökkel helyezkedjünk szembe. Az, hogy megakadályozzuk a külföldi nyomásgyakorlást. Ezek a célok pedig nem csak április nyolcadikáig lesznek fontos célok, de azután is. Emellett ugyanakkor az is fontos célunk, hogy a Békemenet által mozgósítsuk a nemzeti erőket. Természetesen, akik a Békemeneten részt vesznek, azok az erő, az egység és a méltóság szellemiségében üzennek mindazoknak, akik esetleg azért maradtak távol, mivel megfélemlítették őket és féltek. Mi azt is üzenjük a békemenettel, hogy ma senkinek sincs félnivalója Magyarországon. Mindenki, aki aki nyugodt, békés, normális életet szeretne élni, annak a számára Magyarország egy megfelelő hely.

A Békemenet emellett arról is szól, hogy akik részt vesznek benne, azok nem akarják, hogy Bécs, Párizs vagy éppen Malmö sorsára jusson Magyarország fővárosa. Ilyen módon külön is szimbolikus a békemenet budapesti helyszíne. Akik részt vesznek ezen a demonstráción, azok nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, ahogy azt sem akarják, hogy a fővárosban vagy bárhol máshol no-go zónák alakuljanak ki. Ez is az egyik olyan tét, amiért ki kell állnia minél több embernek március 15-én.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére