Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán újabb sikere: Kirill pátriárka lekerült a szankciós listáról

888.hu

2022.06.02. 19:01

Ahhoz képest, hogy számos brüsszeli vezető tisztségviselő tüzet okádott a magyar kormányfőre, mert nem támogatta a Kirill pátriárka elleni büntetőintézkedéseket, elég gyorsan csökkent a harci láz. Az Európai Unió Magyarország kérésére levette az orosz egyház fejét a szankciókkal sújtottak listájáról.

 

Az AFP hírügynökség szerint a hét elején elfogadott hatodik szankciós csomag véglegesítésének érdekében döntött így az unió, mivel enélkül hazánk nem támogatta volna azt. Ahogy arról egyébként Orbán Viktor miniszterelnök is beszámolt, a magyar álláspont ebben a kérdésben már régóta ismert volt, az Európai Tanács hét eleji rendkívüli ülésén pedig senki sem emelt szót ez ellen. Ott és akkor.
Mert később például bizonyos Michael Gahler, az Európai Néppárt külügyi szóvivője – a jó pontok szerzése vagy a jóemberkedés jegyében – Twitter bejegyzésében támadta a magyar kormányfő régóta ismert álláspontját az egyházi személyek esetleges szankcionálása ügyében.

 

„Szégyellje magát Orbán”, amiért kiáll Kirill pátriárka mellett, aki „az orosz diktátor háborús bűneit védi”.
Majd hozzátette: „Egy nap majd kiderül, hogy az oroszok mivel veszik rá Orbánt az együttműködésre”.

 

A pátriárka levétele a szankciós listáról mellesleg azt jelenti, hogy minden akadály elhárult a hatodik uniós szankciócsomag véglegesítése elől. Ennyit arról, hogy mindig és minden előtt haladéktalanul meg kell hajolnunk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére