Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stubnya Gusztáv a 888.hu-nak: Tóth Ilona szakmai elhivatottsága mindannyiunk számára követendő példa

Horváth K. József

2021.10.27. 14:10

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház 1956-ban, 65 évvel ezelőtt aktívan vett részt a forradalom sérültjeinek ellátásában. Tóth Ilona orvostanhallgatóként vált a forradalom sérültjeinek ellátásában szakmai elhivatottsággal részt vevők, meghurcoltak és halálra ítéltek jelképévé – hangsúlyozta portálunknak Stubnya Gusztáv, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház közelmúltban kinevezett főigazgatója. 888-interjú.

 

888.hu: Egy éve avatták föl Tóth Ilona mellszobrát a Bajcsy-Zsilinszky Kórház udvarán. Tóth Ilona 1957-ben koncepciós per áldozata lett, 2001-ben rehabilitálták, ma pedig már büszkén emlékezhetünk rá. Miért jó az, hogy a szobra itt áll a kórház udvarán?

Stubnya Gusztáv: Tóth Ilona a forradalom sérültjeinek ellátását medikaként, szigorló orvostanhallgatóként végezte, személye az egészségügyben dolgozók számára a forradalmat követő megtorlások szimbolikus alakja. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház 1956-ban, 65 évvel ezelőtt aktívan részt vett a forradalom sérültjeinek ellátásában, hiszen a közelben több helyszínen is kemény harcok voltak. Az önfeláldozó egészségügyi munka mind a mai napig rendkívül fontos a kórház dolgozóinak. Azt gondolom, hogy Tóth Ilona szobrának méltó helye van a kórház udvarán.

888.hu: A szobor megkoszorúzása során fiatal orvosok nevében is helyeztek el fiatal orvosok – dr. Nyitrai Beatrix és dr. Horváth Géczy Imola – koszorút. Ez jelentheti azt is, hogy Tóth Ilona személyiségének üzenete a mai fiatal orvosokat, orvostanhallgatókat is megérintette? Felnéznek rá?

Stubnya Gusztáv: Ez biztosíthatja a folyamatosságot, hiszen fiatal orvosaink nagyon nagy lelkesedéssel végzik munkájukat, és nekünk, idősebb kollégáiknak az a dolgunk, hogy ez a lelkesedésük mindvégig meg is maradhasson. Ez tisztelet Tóth Ilona és egyben pályakezdő orvoskollégáink lelkesedése előtt is.

888.hu: Gondolom, ez a legjobb üzenet a betegek számára. Azok, akik a kórházhoz tartoznak, vagy a Bajcsyhoz fordulnak ellátásért, nyugodtan és jó szívvel jöhetnek, mert megkapják a legjobb szolgáltatást.

Stubnya Gusztáv: Ez így van. Nyilvánvaló, hogy az egészségügyben – így a Bajcsyban is – azon túl, hogy a tárgyi feltételeket biztosítjuk, az orvosok és az ápolók szakmai elkötelezettsége is minden szempontból abba az irányba hat, hogy betegeink a legjobb tudásunk szerinti ellátást kapják.

888.hu: Aki megfordul a Bajcsy kórházban, az látja, hogy sokfelé munkálatok folynak. Az egészségügy sincs bővében a pénznek. Fontosnak tartják a betegellátó helyek karbantartását, felújítását?

Stubnya Gusztáv: Betegeink, akiknek ezúton is köszönjük a türelmet, valóban azt láthatják, hogy számos helyen megújul a kórház, felújítások zajlanak. Bízunk benne, hogy hamarosan a végéhez közelítenek a munkák, s megújult osztályokkal, betegellátó terekkel a megszokott magas színvonalon tudjuk továbbra is a betegeinket szolgálni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére