Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony elfelejtett beszámolni Soros 1,7 millió dolláros támogatásáról

888.hu

2021.05.14. 12:00

Nem véletlen, hogy a főpolgármester tavaly erőteljesen szorgalmazta a tesztelést, Soros György támogatásának hála ugyanis százmilliós tételeket költött Covid-tesztekre, természetesen a baloldalhoz köthető cégek javára.

 

Másfél milliárd forintot költött el a főváros a baloldalhoz köthető labordiagnosztikai vállalkozásoknál – írja a Magyar Nemzet.

Tesztelni, tesztelni, tesztelni”

– hangzott el megszámlálhatatlan alkalommal Karácsony Gergely kedvenc tavalyi mottója.

Legalább most már azt is tudjuk, miért mondogatta. Soros György bőséges támogatása által ugyanis igen jól jártak a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfőkhöz köthető baloldali vállalkozások, amelyeket a másfél milliárdos szerény adományból turbózott fel a főváros.

Első körben tavaly tavasszal érkezett egy csekélyebb, másfél millió dolláros összeg a főváros számlájára, amiből – egy kis kiegészítéssel – a Corden International Kft.-vel 725 millió forint keretösszegben nyolc szerződést kötöttek Covid-tesztek beszerzésére.

A Magyar Nemzet közérdekű adatigénylés nyomán jutott hozzá a főváros elszámolási táblázatához, ami azért is érdekes, mert Karácsony Gergely Facebook-oldalán 2020. március 30-án azt ígérte:

Soros György adományáról be fognak számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytatták a szükséges tárgyalásokat, és megkötötték a megállapodásokat.

Ez az ígéret a kezdeti lelkes szavahihetőséggel együtt azonban elhalt félúton, ugyanis a tavasszal beérkezett pénz eltért a beharangozott összegtől,

a decemberi busás Soros-hozzájárulás okozta örömöt pedig Karácsony inkább teljes egészében megtartotta magának.

További érdekesség, hogy a Soros-adomány csupán egymilliárd forintot tett ki, ám a főváros összesen több mint másfél milliárdot költött tesztelésre, azaz 500 millió forintot saját büdzséből álltak.

Az égi adomány egyik fő nyertese a szocialista érában a közegészségügyi megrendeléseken taroló Kern József és az érdekeltségébe tartozó Diagon Kft., de a korábban már említett Corden International sem panaszkodhatott, amely céggel kilenc szerződést kötött a főváros, egymilliárd forint értékben.

Érdekesség: a Corden International Kft. személyi állománya egy időben részleges átfedést mutatott a Kern József érdekkörébe tartozó Diagon és Medisyst Kft.-ével is.

Micsoda véletlen,

Kernt Gyurcsány Ferenc körébe tartozó üzletemberként tartják számon, a Kelen Kórház nevű magánintézménynek egyik ügyvezetője pedig az a Székely Tamás, aki a második Gyurcsány-kormány és a Bajnai-kabinet egészségügyi minisztere volt.

Na, és a kedves olvasó hisz még a véletlenekben?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére