Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon fáj Soroséknak az új abortuszszabályozás

888.hu

2022.06.29. 16:25

Nem csoda, hiszen rengeteg pénzt öltek ebbe az iparágba.

 

Amint arról a 888.hu is beszámolt, az amerikai Legfelsőbb Bíróság – amely egyúttal az Egyesült Államok alkotmánybírósága is – múlt pénteken érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést.

Az Egyesült Államok tagállamainak nagy része már többféle korlátozást bevezetett a művi terhesség-megszakítás szabályozására, a legfelsőbb bíróság pénteki döntése után azonban a tagállamok szabadon rendelkezhetnek az abortuszról, s nem minősül törvénytelennek, ha egy-egy tagállam betiltja azt. A Roe kontra Wade néven elhíresült 1973-as ítélet azt mondta ki, hogy alkotmányellenes a művi terhességmegszakítás szabályozása az állami szintű törvényhozásban.

Samuel Alito legfelsőbb bíró a testület többségi véleményének indoklásában leírta, hogy a Roe kontra Wade esetben hozott döntés „már a meghozatalakor hallatlanul helytelen volt”, nem beszélve arról, hogy „az indoklása példátlanul gyenge, és az ügyben meghozott döntés káros következményekkel járt”.

 

A liberális vonalhoz tartozók persze felháborodtak az Egyesült Államokban, és menetrendszerűen jöttek a zavargások is.

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) is közleményben hüledezett egy sort a Legfelsőbb Bíróság döntésén.

Szerintük a Roe kontra Wade érvénytelenítése

támadás a női jogok, az emberi jogok és a demokrácia ellen, amely káros hatással lesz az egész világra.

 

„A többségi döntés nem csak az amerikai nőknek és családoknak okoz mérhetetlen károkat, hanem világszerte visszaveti a nehezen elért eredményeket más országokban, és felbátorítja a választásellenes mozgalmakat.”
– mondta Laleh Ispahani, az OSF egyik társigazgatója.

Mint a közleményben Sorosék írják:

A Nyílt Társadalom büszkén fektetett be olyan alulról szerveződő és nemzeti reproduktív jogokkal foglalkozó szervezetekbe, amelyek ebben a pillanatban az Egyesült Államokban és világszerte is harcolnak. Ma ezek a csoportok példátlan kihívással néznek szembe azokban a közösségekben, amelyeket szolgálnak. Most jobban, mint valaha, ki kell állnunk mellettük, hogy elutasítsuk a régóta fennálló emberi jogok megtagadására és elvételére irányuló további kísérleteket.”

 

Nem véletlen, hogy a Soros-alapítvány ki van akadva.

Az OSF honlapján található adatbázis szerint a Planned Parenthood nevű abortuszklinika-hálózatot üzemeltető szervezet az elmúlt években rengeteg Soros-dollárban részesülhetett.

Csak 2020-ban 910 ezer dollárt tudtak legombolni az alapítványról, de 2017-ben egy 10 millió dolláros támogatást is be tudtak zsebelni.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére