Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb „békés” tüntetéseket terveznek a BLM aktivisták a Rittenhouse-ügy miatt

888.hu

2021.11.20. 18:30

Tüntetők vonultak az utcára Brooklynban, Chicagóban, Oaklandben és más városokban, miután a Kyle Rittenhouse felmentették. 

 

Az ítélethirdetés után emberek százai vonultak az utcára a New York-i Brooklynban, hogy hangot adjanak az esküdtszék ítélete miatti csalódottságuknak. A tömeg a brooklyni Barclays Center előtt gyűlt össze, és állítólag azt skandálták: „Mondd ki a nevét, George Floyd!”

A progresszív aktivisták szüntelenül megpróbálták a Rittenhouse-perben a faji kérdéseket előtérbe helyezni, annak ellenére, hogy Rittenhouse és a három férfi, akit lelőtt, mind fehér volt.

Chicagóban több tucatnyi tüntető vonult a Federal Plaza elé, hogy tiltakozzon az ítélet ellen. Állítólag olyan táblákat vittek magukkal, amelyeken a következő feliratok voltak olvashatók: „Kyle újra gyilkolni fog”, „Munkások egyesülve a fasizmus leverésére” és „Elutasítjuk a rasszista önbíráskodó terrort” – írta meg a Breitbart.

 

A chicagói tüntetők a csúcsforgalom idején forgalmas utcákon akadályozták a forgalmat, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a per kimenetelével kapcsolatban. A tüntetők a jelentések szerint a tüntetés ideje alatt kifosztottak egy Neiman Marcus luxusáruházat és több más üzletet.

 

Egy Twitter-felhasználó megosztott egy szórólapot egy minneapolisi tüntetésről, és azt mondta követőinek, hogy „hagyják az embereket megvadulni”, és „hagyják otthon a telefonjukat.”

 

A nyugati parton a tüntetők egy oaklandi szövetségi épületnél gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az esküdtszéki ítélet ellen. Az oaklandi táblákon ez állt: „A zsaruk és a fasiszták engedélyt kaptak a gyilkolásra az USA-ban.” Rittenhouse-t minden vád alól felmentették, miután bíróság elé állt, mert a 2020 nyári kenoshai zavargások során önvédelemből megölt két férfit és megsebesített egyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére