Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai messiás: George Floydra cserélték Jézust egy festményen

888.hu

2021.11.26. 18:20

Az Amerikai Katolikus Egyetem (CUA) két példányban függesztett ki egy festményt, az egyiken George Floyd Jézus Krisztusként, Szűz Mária karjaiban látható.

 

Kelly Latimore Mama című ikonját az Amerikai Katolikus Egyetem kápolnája előtt és az egyetemi lelkészségen állították ki. Blayne Clegg, az egyetem elsőéves hallgatója elmondta, hogy megdöbbent, amikor néhány hete meglátta a campuson kifüggesztett festményt, és „eretnek, istenkáromló bálványimádásnak” nevezte George Floyd és Jézus Krisztus összemosását – számolt be a Breitbart.

Finom határvonal húzódik az Isten képmására teremtett emberi lények veleszületett méltóságának és igazságosságának elismerése és az arcátlan progresszív politika felkarolása között”

– mondta Clegg a Fox Newsnak.

Az egyetem szerint Latimore festménye, amely egy halott fiát – akinek arca George Floydéhoz hasonlít – gyászoló anyát ábrázol, Michelangelo La Pietá című szobrát hivatott felidézni,

amelyen Szűz Mária Jézus Krisztus testét tartja az ölében.

„George Floyd 2020. május 25-én bekövetkezett erőszakos halála után Latimore az év júniusában alkotta meg ezt az ikont” – áll a festményt kísérő leírásban.

A Young Americans for Freedom diákszervezet petíciót indított, hogy a festményt távolítsák el az egyetemről.

November 23-áig már több mint ezer aláírást gyűjtöttek össze.

„Soha nem volt – tudomásom szerint – olyan komoly, elismert katolikus teológus vagy ikonkészítő, aki Jézus Krisztust más emberként ábrázolta volna” – tette hozzá az egyetemista.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére