Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BLM nyomására már Beethoven is veszélyben van

888.hu

2021.04.09. 14:00

Az Oxfordi Egyetem Zenetudományok Karán a tanárok egy csoportja szeretné a tananyagból eltávolítani a fehér gyarmatosítóknak bélyegzett klasszikus zeneszerzőket – derül ki a The Telegraph tudósításából.

 

Tiltólistára kerülhet Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach és Franz Josheph Haydn.

A tervezet célja, hogy a klasszikus fehér európai zeneszerzők ne legyenek benne a tananyagban, mert ők a fehér felsőbbrendűséget szimbolizálják. A Black Lives Matter mozgalom nyomására „dekonstruálni” és „dekolonizálni” kell a tananyagot.

A javaslat indoklása az, hogy így túlságosan „nyugatcentrikus” az oktatás, ami a színes bőrű diákok számára szorongást okozhat.

 

A The Telegraph által kiszivárogtatott tervezet kapcsán az amerikai konzervatív Washington Examiner megkereste az Oxfordi Egyetemet, amelynek szóvivője azt nyilatkozta, hogy

a Zenetudományok Kar nem kezdeményezi a tanterv eltávolításából a fent említett úgynevezett »bécsi klasszikusokat«, sem más fehér szerzőket, a brit sajtó által megszellőztetett tervezet csupán egyetlen tanárhoz köthető”.

 

A szóvivő azt viszont elismerte, hogy

a jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a nem nyugati, nem európai zeneszerzők műveinek bemutatására és tanulmányozására,
de ezt nem úgy képzelik el, hogy közben háttérbe szorítják a nagy klasszikusokat.

– írja az Origo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére