Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák lassan ráeszmélnek arra, hogy radikálisokat nem simogatunk

Filipp Dávid

2020.10.19. 15:45

Úgy tűnik, egy tanár lefejezésére volt szükség, hogy Franciaországban rájöjjenek, bizonyos elemek nem oda valók. Gérald Darmanin belügyminiszter egy mai rádióinterjúban keményen beleszállt két muszlim civil szervezetbe, és a beszüntetésükről értekezett. Az egyik megnevezett csoport a BarakaCity, amelynek vezetője, Idriss Sihamedi a legjobb példa arra, hogy az integráció nem működik. Pedig ő Párizsban született, 1984-ben.

Három héten belül már a második terroristaindíttatású, a Mohamed-karikatúrákhoz köthető támadás történt Franciaországban pénteken. Szeptember végén letartóztattak egy 25 éves pakisztáni férfit, aki egy hentesbárddal megsebesített két embert a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap volt párizsi szerkesztőségének közelében. A férfi az újrapublikált Mohamed-karikatúrák miatt azt vette a fejébe, hogy felgyújtja a vicclap szerkesztőségét.

A múlt héten pedig azért kellett meghalnia egy földrajz–történelem szakos tanárnak, mert a szólásszabadságról szóló óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. Az egyik – az óráról egyébként hiányzó tanuló – apját felháborította az eset, és a közösségi oldalakon közzétette az iskola címét és a tanár nevét, ami után Samuel Paty fenyegető telefonhívásokat kapott, és az iskola igazgatójával együtt feljelentést tett.

Gyilkosát, a 18 éves Abdullah Anzorovot nem ismerte.

Ez az értelmetlen halál kellett a francia döntéshozóknak ahhoz, hogy rájöjjenek, komoly gondok vannak az országban a radikális muszlimokkal.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter ma a Europe 1 rádiócsatorna vendége volt, ahol elmondta, a hatóságok nagyszabású akciót indítottak, amelynek keretében több tucat szervezetet ellenőriznek. Ismertetése szerint magánszemélyeket is meglátogatnak majd a rendőrök, köztük olyanokat, akiket a titkosszolgálat is figyel.

Körülbelül ötven szervezetet keresnek majd fel az állami szervek a hét folyamán. Közülük többet – a köztársasági elnök kérésére – feloszlatnak a Miniszterek Tanácsában”

– jelentette ki a belügyminiszter.

Gérald Darmanin meg is nevezett két szervezetet, amelyet nagy valószínűséggel felszámolnak.

Az egyik a Kollektíva az Iszlamofóbia Ellen Franciaországban (CCIF) a másik pedig a BarakaCity.

Darmanin elmondása szerint a CCIF egyértelműen köthető a merénylethez, ugyanis a gyilkos apja is utalt a szervezetre. Elmondása szerint a CCIF egy olyan szervezet, amely részesül az állami támogatásokban, az adókedvezményekben, és elítéli az állami iszlamofóbiát.

„A szervezethez tartozó bizonyos személyek miatt azt gondoljuk, hogy ők a köztársaság ellenségei” – jelentette ki.

A BarakaCity már korábban is a hatóságok látókörébe került.

A szervezetnél 2015-ben és 2017-ben is tartottak házkutatásokat.

2015-ben azért, mert engedély nélkül filmeztek drónnal egy mentőautó-konvojt Szíriában, 2017-ben pedig a terrorizmus finanszírozásának gyanúja miatt lepték meg a szervezetet a terrorelhárítók. A nyomozást 2019-ben lezárták, következményei nem igazán lettek.

A BarakaCity vezetője és alapítója, Idriss Sihamedi a Twitteren reagált a belügyminiszter kijelentéseire.

Panaszt fogok tenni hatalommal való visszaélés miatt, és megvédem 2 millió szegény ember érdekeit a világon. Azzal, hogy meg akarnak fojtani egy humanitárius egyesületet, amely segíti a szegényeket, megmutatja a muszlimokkal szembeni gyűlöletüket, bárhol is vannak. Erről az esetről az egész világon beszélni fognak”

– írta.

Sihamedit egyébként épp a múlt szerdán tartóztatták le a francia hatóságok, ugyanis a Twitteren kezdte zaklatni az RMC rádió egyik munkatársát, Zohra Bitant, aki nem hezitált, és feljelentette a francia sajtó által előszeretettel szalafistának nevezett férfit. Továbbá Sihamedi a Charlie Hebdo egyik korábbi újságírójáról is személyes információkat tett közzé, amiért szintén feljelentették.

A BarakaCity ügyvédje a Twitteren hőzöngött egy sort a letartóztatás után, ugyanis szerinte a rendőrök erőszakosak voltak, összetörtek ezt-azt, és rendetlenséget hagytak maguk után. Ez egy házkutatásnál egyébként előfordul.

Idriss Simahedi személyével mindenképpen érdemes foglalkozni.

A férfi többször is kikérte magának, hogy szalafistának nevezik, azonban megnyilvánulásai révén egyértelműen a radikálisok csoportját erősíti.

Twitter-oldalán Simahedi tényfeltáró újságírónak nevezi magát, illetve egy afgán közmondás is olvasható a leírásban:

Nálatok az óra, nálunk az idő.

Az olvasókra bízzuk, hogy mire gondolhatott a szerző.

Simahedi folyamatosan botrányos kijelentései miatt kerül be a francia sajtóba.

A koronavírus-járvány kitörésekor arról értekezett, hogy ez milyen jó neki, mert „életében először boldogon mondhatja azt egy nőnek, aki kezet akar vele fogni, hogy nem”.

Amikor szeptember elején megkezdődött Párizsban a 2015 januárjában elkövetett véres dzsihadista támadásokkal összefüggésbe hozható vádlottak pere, Simahedi akkor sem halasztotta el a lehetőséget egy kis gyalázkodásra. A per elkezdését a Charlie Hebdo azzal ünnepelte, hogy újra publikálta a Mohamed-karikatúrákat, amelyek miatt lemészárolták a szerkesztőség tagjait, Simahedi pedig ezt nehezen viselte.

A muszlim vezető szerint a megismételt közléssel inzultálják az ő prófétájukat, nevetségessé teszik és világszerte megsértik a muszlimokat. Véleménye szerint a muszlim közösség szereplőinek meg kellene húzniuk a vörös vonalakat.

Allah átkozza meg Charlie-t, és gyújtsa fel a sírjaikat”

írta Sihamedi, aki azt is bevallotta, hogy sokszor imádkozik is ezért.

Augusztus végén Sihamedi arról értekezett, hogy a törvények sem képesek kiirtani azt a gondolatot, miszerint mártírként meghalni a legszebb dolog a hívő ember életében, és hogy az elnyomás és az igazságtalanság elleni küzdelem kötelesség.

Azt is kiírta a Twitterére, hogy „muszlim mártírok = terroristák, keresztény mártírok = szentek”.

Ezzel egyébként a christchurchi terrortámadásra utalt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére