Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A genderlobbi érdekében hazudik a HVG-n futtatott MTA-doktor

Sümeghi Lóránt

2018.07.27. 13:30

Petõ Andrea - írói álnevén Nina Stein - a Soros-egyetem tanára, az MTA doktora a szélsõbaloldali HVG-nek adott interjújában nemcsak az általa képviselt áltudományos hazugságokról beszélt az egynemû családok jótékony hatását illetõen, hanem rágalmazó hangnemben próbálta támadni Bagdy Emõkét, Magyarország egyik legkiválóbb klinikai szakpszichológusát pusztán azért, mert Bagdy munkássága nem illeszkedik a Petõ-féle felforgató, liberális kuruzslás mûvészetébe.
Áltudományt, frusztrált fröcsögést és lobbimunkát ilyen jól még nem futtattak Magyarországon.

Pető Andrea – akinek többek között olyan kutatási témái vannak, mint a társadalmi nemek és a holokauszt –, komoly lehetőséget kapott a HVG-től az ügyben, hogy kifejtse deviáns, áltudományos nézeteit arról, hogy azok a gyerekek, akik egynemű családokban nőnek fel, nemhogy nem sérülnek, hanem éppen ellenkezőleg, bizonyos képességeik felülmúlják azon gyerekekét, akik hagyományos (férfi-nő) családban cseperednek fel.

És hogy melyek ezek a képességek? Pető szerint a rugalmasság és a nyitottság. Még egyszer tehát: a nyitottság mint képesség. Mindez egy MTA-doktortól.

Mi több, a Soros-egyetemen munkálkodó Pető szerint ezt számtalan kutatás bizonyítja, miközben azt is hangsúlyozza: "negatív hatás nem volt tapasztalható a longitudinális kutatásokban". Magyarul úgy gondolja, hogy nem léteznek olyan kutatások, amelyek az egynemű családokban nevelkedő gyerekeket ért negatív hatásokról számolnának be. Ráadásul szerinte "sokféle kutatás van, de nem biztos, hogy a heteroszexuális vagy a szivárványcsaládban élés az a változó, amely alapvetően befolyásolja a gyerek életét."

Csakhogy ez a genderlobbi egyik legnagyobb hazugsága.

Ugyanis elemi érdeke a vágyvezérelt genderkutatóknak, hogy minden olyan változót, amely negatívan befolyásolná a kutatásuk kimenetelét kivonjanak vagy jelentőségüket csökkentsék, ami a módszertant illeti.

Ebből kifolyólag terelődik el a gyermek belső fejlődéséről – a nemi identitás megtalálásáról és megszilárdításáról, a szexuális és nem szexuális viselkedési formák elsajátításáról, a szülő-gyerek kapcsolat ápolásáról, a lelki egyensúlytalanságokra (mint például depresszió, szorongás, függőség, figyelemzavar) való hajlam megelőzéséről vagy éppen csökkentéséről – a vita olyan változók irányába, mint az "anyagi helyzet, a nyitottság és a rugalmasság." 

Ráadásul az sem igaz, hogy nem léteznek olyan kutatások, melyek az egynemű családmodell gyerekekre nézve káros hatását vizsgálták, maximum erről nem szívesen beszél Pető.

Ennek kapcsán érdemes megemlíteni a washingtoni Catholic University of America munkatársának, D. Paul Sullinsnak az ez ügyben elkészített, kis mintán alapuló, két évvel ezelőtti kutatását. Sullins három életkorban (15, 22, 28) vizsgálta az egynemű és a heteroszexuális családokban felcseperedő gyermekek mentális egészségét, különösképpen az úgynevezett "késleltetett depresszió" megjelenését. Sullins úgy találta, hogy míg az egynemű családokban nevelkedő gyermekeknél pubertáskorban kisebb a depresszióra való hajlandóság – a heteroszexuális családokban nevelkedő, ugyanezen korú gyermekekhez képest –, addig 28 éves korukra már kétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy depressziósak, szuicid hajlamúak lesznek. 

Új rovattal jelentkezik a 888.hu! A Fehér Férfi című rovatunkban olyan híreket, elemzéseket, beszámolókat olvashattok, amelyek kifejezetten a fehér, középosztálybeli, keresztény kultúrával megáldott – többségében férfiemberek – hátrányos megkülönböztetéséről, kulturális kiszorításáról vagy szándékos megalázástatásáról számolnak be. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az iszlám, a genderizmus, a feminizmus, a faji és nemi kvóták által a többségi, nyugati társadalomra és civilizációra gyakorolt hatásainak veszélyére.

Ez akár magyarázattal is szolgálhatna azokra az LMBTQ-lobbi által finanszírozott "progresszív" kutatásokra, melyek szerint nem mutatható ki érdemi negatív befolyás az egynemű családoknál a gyermekekre nézve, hiszen úgy tűnik, a mentális instabilitás tünetei később jelentkezhetnek.

Megfontolandó az is, hogy egy másik kutatás – melyet szintén Sullins végzett több mint 200 ezer háztartást megvizsgálva – azt mutatta, kétszer nagyobb az esélye a hiperaktivitás és figyelemzavar (ADHD) kialakulásának az egynemű családokban nevelkedő gyermekeknél, mint a heteroszexuális családokban élőknél. 

Ráadásul pont a 888.hu számolt be arról a nagyon őszinte vallomásról is, melyet egy ausztrál nő mondott el arról, mennyire tönkretette életét, hogy egy egynemű családban nevelték fel. Elmondása szerint már amikor iskoláskorúvá vált, elkezdte figyelni azokat a gyermekeket a környezetében, akik egy, az övétől eltérő nemű szülővel is rendelkeztek, és úgy érezte, valami nagyon fontos dologról marad le. "Egyszerűen érdekelt, hogy milyen lehet egy heteroszexuális család" – fejtette ki.

Bárkin átgázolni, aki nem áll be az áltudományokat vallók sorába

Pető szerint "globális hatalmi és szocializációs harc folyik a tudomány újraértelmezéséről. Ebben megjelennek olyan gyakorlatok – Bagdy Emőke munkássága is ebbe illeszkedik – amelyek csipegetnek a tudományos eredményekből, hogy ideológiai tételeiket igazolják". 

Egyrészt meglehetősen furcsa ezt hallani a Soros-egyetem genderkutatójától, aki egy olyan mondvacsinált tudományágat képvisel, amely a tudományos szocializmus szakmai szintű elismertségével vetekszik. Másrészt Bagdy Emőkét – mint a pszichológiatudomány kandidátusát –, aki rengeteg tanulmány és könyv szerzője, illetve számos rangos kitüntetés büszke tulajdonosa, nem biztos, hogy szerencsés szakmai alapon kritizálni pusztán azért, mert munkássága nem illeszkedik a Pető-féle felforgató, liberális kuruzslás művészetébe.

Ugyanakkor valamilyen szinten hálával tartozunk a HVG-nek, hogy felfedte, mi folyik a Magyar Tudományos Akadémia egyes részlegein "tudományos munka" jogcímén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére