Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A női LMBTQ futballcsapat nyolc góllal verte meg döntős ellenfelét

888.hu

2022.08.09. 13:00

A jelentések szerint a játékvezető az első játékmegszakítás után megállította a mérkőzést, hogy közölje a csapat kapitányával, hogy probléma van az egyik játékosukkal, mivel a játékos férfi.

 

Felháborodást váltott ki az ír sportvilágban, hogy egy transznemű játékossal felálló női focicsapat nyolc góllal győzte le döntős ellenfelét.

Az eset most jelentős vitát váltott ki, épp egy olyan időszakban, amikor számos sportszervezet megtiltotta a férfiként született transznemű játékosoknak, hogy női versenyeken vegyenek részt.

Az Irish Independent beszámolója szerint a LMBTQ-párti Na Gaeil Aeracha gael labdarúgócsapat lesöpörte ellenfelét, a Na Fianna női E csapatát a dublini Junior J Shield labdarúgó döntőben.

A beszámolók szerint a Na Fianna edzője a mérkőzés előtt odament a játékvezetőhöz, hogy megkérdőjelezze a transznemű játékos jelenlétét, majd a játékvezető is közölte a Na Gaeil Aeracha kapitányával, hogy probléma van az egyik játékossal.

A volt rögbijátékos, aki egy sérülést követően váltott a GAA-ra, állítólag azért is szeretett volna női sportágban játszani, „mert az elismerés és a politikai láthatóság transz nőként fontosak számára”.

Míg Valentino azonban szívesen játszana nőkkel és nők ellen is,

 

már számos sportszervezet megtiltotta a transzneműeknek, hogy női mérkőzéseken játsszanak.

 

Egyesek azzal érveltek, hogy a tesztoszteron szuppresszióval lehetővé lehetne tenni a transz játékosok versenyeztetését azáltal, hogy az előnyeiket megszüntetik, de a testület ezt egyenesen elutasította.

 

A kutatások ellentmondanak ennek, következetesen azt mutatják, hogy a teljes tömeg, az izomtömeg és/vagy az erő legfeljebb 5–10 százalékkal csökken, ha a tesztoszteronszintet 12 hónapon keresztül a női tartományba eső szintre szuppresszálják.”

 

– írták.

 

 

 

Borítókép: Brendan Moran/Sportsfile a Getty Images

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére