Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az első transzszuperhős arra biztatja a fiatalokat, hogy legyenek ők is ilyen bámulatosak

888.hu

2021.11.15. 14:40

Egyre több sorozatban és filmben tűnnek fel LMBTQ-karakterek, akik kifejezetten a gyerekeket próbálják megszólítani.

 

2014-ben Nicole Maines, miután megtiltották neki, hogy a női mosdót használja, pert nyert a saját iskolai körzete ellen. Attól fogva törvénytelennek számít megtagadni a transzdiákoktól, hogy maguk válasszák meg, melyik mellékhelyiségbe kívánnak belépni.

Maines ezután beállt az LMBTQ-lobbi celebjeinek sorába: beválogatták a Supergirl című sorozatba, amelyben Nia Nal transznemű riportert alakítja.

A színésznő szerint örvendetes látni, hogy a transzneműeknek is lehet egy olyan hősük, aki gyönyörű és erős.

A GLAAD nevű médiafigyelő szervezet 2020–2021-es jelentése szerint 29 állandó és visszatérő transzkarakter szerepel a Netflix, az Amazon és a Hulu streamingóriásokon. A jelentés arra is kitér, hogy a későbbiekben még több ilyen karakterrel lehet majd találkozni.

Maines számára nagyon fontos, hogy képviselni tudja a filmvásznon az LMBTQ-közösséget és a transzfiatalokat, akik aztán fel tudnak nézni rá, és példaképet láthatnak benne vagy a hozzá hasonló transzkarakterekben.

Sajnálatát fejezte ki, hogy még manapság is luxusnak számít, hogy egy transzember találkozzon és megismerkedjen hozzá hasonlóakkal, különösen a vidéki, konzervatívabb területeken.

Az, hogy úgy tudjunk felnőni, hogy szuperhősként látjuk magunkat, nagyon különleges dolog, amit sokan nem értenek meg. Fel sem fogják, hogy vannak olyanok, akik nem tudnak senkire szuperhősként tekinteni, mert azok nem hasonlítanak rájuk”

– mondta Maines. Fontosnak tartja, hogy példájával megmutassa a fiataloknak: ha transznemű vagy, az nem rossz vagy fura.

Hősöknek tartja azokat a transzfiatalokat, akik kiállnak önmagukért, annak dacára, hogy állítása szerint ezt sokan nem veszik komolyan. Szerinte ha egy fiatal felismeri magában, hogy transznemű, akkor ő már „átlátja a szex és a nemek bonyolultságát”, és lehet „önmaga szakértője”.

Ne hagyjátok, hogy bárki is azt higgye, nem azok vagytok, akinek mondjátok magatokat”

– bátorította a hozzá hasonlókat.

A PinkNews megírta, hogy miután megnyerte az élete mérföldkövének számító ügyet, ő lett a Becoming Nicole: The Transformation of an American Family (Az amerikai család átalakulása) című könyv főhőse, valamint az HBO The Trans List című dokumentumfilmjében is szerepet kapott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére