Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az intenzíven ápolt koronások közel fele bevándorló

888.hu

2020.12.28. 11:02

Nem csak Svédországban alakult ki ez a helyzet.

A svéd Expressen című lap beszámolója szerint az intenzíven kezelt koronavírusos betegek 46 százaléka bevándorló háttérrel rendelkezik a skandináv országban. Tekintettel arra, hogy Svédország külföldön született lakossága az ország teljes lakóinak körülbelül ötöde körül mozog, a számok arra utalnak, hogy a migránsok felülreprezentáltak a koronavírus-statisztikákban.

A cikk szerint az elhalálozási adatokban is jelen vannak a migránsok. Eszerint a 65 évnél fiatalabb elhunytak közel fele szintén bevándorló volt, míg a 65 év feletti korosztály statisztikájában inkább az őshonos svédek szerepelnek.

Az Expressen számos okot hoz fel arra vonatkozóan, hogy a migránsokat aránytalanul érintette a betegség, például társadalmi-gazdasági tényezőket, mivel a migránsok munkanélküliségi rátája jóval magasabb, mint az őshonos svédeké, emellett a cikk a túlterheltséget és a háztartások átlagosnál nagyobb méretét is megemlíti.

A Svéd Epidemiológiai és Közösségi Orvostudományi Központ (CEM) novemberben közzétett egy jelentést, amelyben a koronavírus stockholmi terjedését elemezték. Arra jutottak, hogy a migránsok körében megnövekedett fertőzések fő oka a társadalmi-gazdasági tényezőkben keresendő.

Nem Svédország az egyetlen olyan ország, ahol a migráns hátterű, illetve kisebbségi közösségeket jobban érinti a koronavírus.

Olaszországban Francesco Boccia regionális ügyekért felelős miniszter augusztusban elárulta, hogy a koronavírus-fertőzések 25 százalékát a migránsok teszik ki.

Finnországban hasonló tendenciáról számoltak be a hónap elején, az ország Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Intézete (THL) elismerte, hogy a koronavírusos esetek negyede külföldieket érint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére