Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az LMBTQ szervezet befolyása korlátozta az akadémiai szabadságot

888.hu

2022.01.05. 22:00

Az egyetem kénytelen volt megszakítani a kapcsolatot az LMBTQ-párti Stonewall szervezettel, mert aggályok merültek fel az akadémiai szabadsággal kapcsolatban.

 

A University College London (UCL) az első olyan egyetem az Egyesült Királyságban, amely hivatalosan is felmondta együttműködését a Stonewall LMBT-párti aktivista szervezettel.

Az egyetem azt nyilatkozta, hogy a lépés nem érinti az LMBTQ oktatók és hallgatók jogainak garantálása iránti elkötelezettséget, és továbbra is elismerik a szexuális irányultsággal, nemi identitással és szexualitással kapcsolatos kérdések fontosságát, összetettségét és érzékenységét”.

Az egyetem a kapcsolatok megszakítását azzal indokolta, hogy miután hallgatólagosan támogatta a lobbicsoport részvételét bizonyos kérdések megtárgyalásában, aggályok merültek fel az akadémiai szabadsággal kapcsolatban – írta meg a V4NA.

A Stonewall programja, amelyben számos intézmény és vállalat vesz részt az Egyesült Királyságban, a munkaadókat arra képezi, hogy minél inkább a szexuális kisebbségeket elfogadó környezetet teremtsenek a munkahelyeken.

A résztvevő szervezeteket pedig pontozzák egy munkahelyi egyenlőségi indexen, amely azt hivatott mérni, hogy egy munkahely mennyire LMBTQ-barát.

Az egyetem egy közleményében kijelentette, hogy “az akadémiai szabadság és a szólásszabadság fenntartása alapvető szükséglet, és felismertük, hogy a Stonewall szervezet iránti formális elkötelezettség gátolja a tudományos munkát és az egyetemen belüli szabad vitatkozás lehetőségét a szexről és a nemi identitásról. Az UCL reméli, hogy abban a szellemben haladhatunk tovább, hogy a további nézeteltéréseinket megoldva egy valóban sokszínű közösséggé váljunk, amelyben az emberek kifejezhetik magukat és önazonossá válhatnak”.

Az intézmény vezetése korábban már kapott egy levelet több mint 30 akadémikustól, amiben felszólították a tisztviselőket, hogy szakítsák meg a kapcsolataikat a Stonewall-lal. A levélben továbbá azt írják, hogy a Stonewall tendenciózusan állít be objektív tényként tudomány-ellenes állításokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére