Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltottak egy holokausztról szóló könyvet egy amerikai iskolában

888.hu

2022.01.27. 16:40

Egy Tennessee állambeli iskolatanács egyhangúlag megszavazta egy Pulitzer-díjas képregény betiltását, amelyet világszerte használnak a holokausztoktatás tananyagában, olyan szavakra hivatkozva, mint az „Isten verje meg”.

 

Január 10-én a Mcminn megyei iskolatanács ülésén Art Spiegelman Pulitzer-díjas MAUS című képregényét eltávolították a 8. osztályos angol nyelv és irodalom tananyagából, és nem javasoltak helyettesítő könyvet.

Pótkönyv nélkül a holokausztról szóló modul kihagyásra kerül, amíg nem találnak új könyvet.

A szavazás egyhangú volt. Az ülés jegyzőkönyve szerint az előző tanévben a holokausztról szóló oktatási modult a COVID időhiánya miatt teljesen kihagyták. A Maus a holokauszt borzalmait a zsidókat egerekként, a nácikat pedig macskákként ábrázolja Spiegelman szüleinek – mindketten holokauszt-túlélők – illusztrált életrajzában/emlékiratában – írta meg a The Post Millennial.

Tony Allman, a tanács egyik tagja az ülésen azt mondta: „...mivel az iskolákban, pedagógusok vannak, nincs szükségünk arra, hogy lehetővé tegyük vagy valamennyire támogassuk ezt a dolgot. A képregényben az embereket felakasztják, gyerekeket ölnek, miért támogatja az oktatási rendszer az ilyesmit, ez nem bölcs és nem egészséges”.

Igaz, azt elfelejti megemlíteni ez a tanács tag, hogy a holokausztoktatást kifejezetten arra tervezték, hogy megtanítsa azokat a borzalmakat, amelyeket Allman annyira kifogásolhatónak tart.

Julie Goodin, a kerület egyik igazgatóhelyettese így reagált: „Én történelemtanár voltam, és a holokausztban nincs semmi szép, és számomra ez egy nagyszerű módja volt annak, hogy a történelem egy szörnyű időszakát ábrázoljuk. A szavak kifogásolhatóak? Igen, nincs olyan, aki szerint nem, de azzal, hogy erre koncentrálja a figyelmét a tanácstag, nem változtatja meg annak a jelentőségét, amit ábrázolni próbál a szerző.”

„ Az amerikai Holokauszt Múzeum a testület intézkedéseire reagálva a következőket tweetelte:

A Maus létfontosságú szerepet játszott a holokausztról szóló oktatásban az áldozatok és túlélők részletes és személyes tapasztalatainak megosztásával. A nemzetközi #HolocaustRemembranceDay előestéjén fontosabb, mint valaha, hogy a diákok megismerjék ezt a történelmet”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére