Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Caitlyn Jenner: Lia Thomasnak nem kéne a nők között sportolnia

888.hu

2022.03.17. 11:00

Az egyik leghíresebb transznő szerint a biológiai férfiaknak férfiak között kell sportolniuk, azért hogy ne tegyék tönkre a női sportot.

 

Caitlyn Jenner még Bruce Jenner néven férfiként férfiak között nyert olimpiát, majd 2015-ben átműtette magát nővé,

de a mai napig úgy gondolja, hogy a biológiai férfiak csakis férfiak között versenyezhetnek.

 

A Daily Mailnek adott interjújában Jenner, aki a női profi golfban is versenyzett, azt mondta, hogy a transz nők és lányok nem játszhatnak női csapatokban, és azt állította, hogy ő a szigorúan bináris nemben hisz, ha élsportról van szó.

„Nem hiszem, hogy a biológiai fiúknak női sportokban kellene versenyezniük – meg kell védenünk a női sportokat... ez a lényeg” – mondta a 72 éves Jenner.

Lia Thomasról azt nyilatkozta: „Nem értem, hogyan lehet boldog, hogy ilyen körülmények között más lányokat verhet. Személyes felelősségtudattal kéne rendelkeznie. Attól még élvezheted a sportot a nők között, de nem játszhatsz versenyszinten”.

 

Jenner az interjúban a „cancel culture” ellen is szót emelt, és kritizálta a Brit Awards azon lépését, hogy nem-semleges díjátadó kategóriákat hoz létre.

 

Ez a cancel-kultúra a legrosszabb formája. Miért kell mindennek nemileg semlegesnek lennie – miért nem hagyhatjuk békén a dolgokat?”

– kérdezte Jenner.

„Átmentem egy változáson, és nincs gondom azzal, ha transz-nőként emlegetnek, én az összes női névmást használom... de a lényeg az, hogy azért férfi és női nem van, nem igaz?” – írta meg a Pink News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére