Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Debütált az első fekete LMBTQ-karakter a Trónok Harca előzménysorozatában

888.hu

2022.09.11. 17:00

Minden jel arra mutat, hogy az első évad az előzménysorozat előzménysorozata.

 

A cikk nyomokban spoilert tartalmazhat!

 

Végre!

Erre várt mindenki!

 

Lassan, de annál biztosabban, ugyanakkor kissé mexikói szappanoperásan dübörög előre a Sárkányok Háza. Az új részben új karakterek is megjelentek, akiket kedvünkre szerethetünk, illetve gyűlölhetünk.

Ilyen karakter – az LMBTQ-közösség köreiben már nagy népszerűségnek örvendő – Laenor Velaryon is.

 

No de ki is ő?

 

Nyílt titok, hogy a király egyik tanácsadójának, Corlys Velaryonnak, vagyis a Tengeri Kígyónak homoszexuális a fia. Ezt George R. R. Martin írta meg a könyvében, ahogy azt is, hogy egyebek mellett Ser Joffrey Lonmouth-tal bonyolódik majd szerelmi kapcsolatba.

A jól tájékozottak azt is tudni vélik, hogy Laenor lesz a trónörökös, Rhaenyra Targaryen jövőbeni férje.

A fiú ugyanakkor mássága miatt igen kellemetlen helyzetbe sodorja az ifjú trónörököst. Házasságukból ugyanis nem születik – vér szerinti – gyermek. A frigy inkább hátráltatja, mint megerősíti Rhaenyra trónigényét.

Látható tehát, hogy a Trónok Harca univerzumában fellelhetőek az LMBTQ-karakterek, ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy – Laenor tekintetében – nem túl pozitív a megítélésük.

Ennek ellenére egy bizonyos közösség mégis úgy kezeli a karakter megjelenésének hírét, mintha

maga Jézus szállt volna le a mennyből.

 

 

De van itt más probléma is

 

Míg az LMBTQ-közösségnél instant orgazmust, addig más rajongóknál ellenszenvet vált ki Laenor és családja bőrszíne. Vita tárgyát képezi ugyanis, hogy a Velaryonok, akik az ősi Valyriából származnak, színes bőrűek-e vagy sem.

 

Az első előzetesek megjelenése után volt egy kisebb feszültség a rajongók körében, ugyanis nagyon sokan nem tudták elfogadni, hogy az ősi Valyriai ház tagjai úgy néznek ki, ahogy. Ez egyébként máig sokakban ellenvetést kelt.

A bőrszínre vonatkozóan Martin ezt az apró részletet kihagyta a könyvéből, ezért semmi sem zárja ki, hogy valójában feketék.

Nagyobb a valószínűsége ugyanakkor annak, a Tengeri Kígyó karaktere a haladó szellemű liberális gondolkodás jegyében alakult így.

 

 

Fotó: HBO

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére