Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Dakotában csak a születési nemük szerint versenyezhetnek a transzsportolók

888.hu

2021.12.18. 09:45

Kristi Noem előterjeszti azt törvényjavaslatot, amely előírja a transzsportolóknak, hogy születési nemük szerint versenyezzenek.

Az Argus Leader szerint Noem kedden nyújtotta be a törvényjavaslatot, amely korlátozná az iskolai sportokban és az államilag finanszírozott főiskolákon azt, hogy csak lányként születettek versenyezzenek a lánykategóriákban.

„Csak a lányoknak szabad lánysportot űzniük. Tekintettel arra, hogy a jogalkotó nem fogadta el a HB 1217-hez javasolt módosításaimat, azonnal aláírok két végrehajtói rendeletet a probléma megoldására: az egyiket a K-12 atlétika tisztességes védelme érdekében, a másikat pedig az egyetemi atlétikában”

írta Noem.

„Emellett a törvényhozókkal együtt fogok dolgozni azon, hogy május végén vagy június elején rendkívüli törvényhozási ülést ütemezzek. A rendkívüli ülésszak foglalkozik ezzel a fontos kérdéssel, valamint sok mással is – tette hozzá.

A kormányzó utasítása ellenére az állami South Dakota High School Activity Association nem változtatott azon politikáján, amely lehetővé tette a transznemű sportolóknak, hogy azt a kategóriát válasszanak, amelyben játszani szeretnének.

Az új törvényjavaslat hozzáteszi, hogy azok a diákok, akik a törvény megsértése miatt kárt szenvednek, joguk van arra, hogy pert indítsanak az iskolai körzet, a sportbajnokság vagy a kollégium ellen. Minden egyes eseményhez kétéves elévülési idő is tartozik.

A transzneműeket támogatók körében azonban némi ellenállást váltott ki a döntés.

Noem törvényjavaslatát egyértelműen az államunkban élő transznemű emberektől való félelem és félreértés táplálja

– mondta Jett Jonelis, a dél-dakotai ACLU munkatársa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére