Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy kutatás szerint a keresztények előítéletesek az LMBTQ-val szemben

888.hu

2021.08.30. 12:40

Az amerikai hitközösségekről és a papságról azonban azt derítették ki, hogy támogatják az azonos neműek házasságát, és kevésbé előítéletesek az LMBTQ-közösséggel szemben.

 

Háromévnyi kitartó kutatómunka és öt tanulmány elkészítése után a kutatók feltárták a keresztények LMBTQ-közösséggel kapcsolatos hiedelmeinek okait és azok következményeit.

Clara L. Wilkins professzor, a felmérés vezető kutatója szerint azáltal, hogy Amerikában legális az azonos neműek házassága, a keresztények úgy érezhetik,

elvesztették a befolyásukat, áldozatul estek az LMBTQ-propagandának.

A kutató hozzátette:

Ez a fajta gondolkodásmód különösen gyakori a konzervatív keresztények körében. Úgy vélik, a kereszténység egyik legmeghatározóbb jellemzője az, hogy amerikai vagy. Azt gondolják, hogy szemben állnak az LMBTQ-személyekkel, akiknek a társadalmi befolyása egyre csak nő.”

A négy tanulmány mintegy kétezer önazonos, heteroszexuális, ciszgender és – túlnyomórészt – fehér, keresztény amerikait vizsgált.

A kutatók szerint a konzervatív keresztények hajlamosak azt gondolni, hogy az LMBTQ-közösséggel szembeni elfogultság csökkenése a keresztényekkel szembeni fokozott elfogultságot eredményezné.

A tanulmány kimutatta, hogy

az intézmények óriási szerepet játszanak az előítéletek alakításában,

mivel a felmérés után a hiedelmek és az előítéletek közötti kapocs erősödött.

Ugyanakkor a kutatók kimutatták, hogy a papság és a hitközösségek nem a megkülönböztetés, hanem a közerény és az elfogadás érdekében használhatják fel a vallási értékeket. Arról is beszámoltak, hogy

nagyobb mértékben támogatják az azonos neműek házasságát, és kevesebb előítéletet mutatnak az LMBTQ-közösséggel szemben.

„Úgy látjuk, hogy a csoportok közötti vélt konfliktus nem elkerülhetetlen. Találtunk egy beavatkozási formát, amellyel csökkenteni tudjuk a keresztények téves hiedelmeit az LMBTQ-közösséggel szemben” – tette hozzá a professzor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére