Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elaludt a tanárnő, ezért rasszistának bélyegezték

888.hu - V4NA

2020.07.24. 07:30

Újabb személyeket, illetve jelenségeket értek rasszista vádak a BLM-mozgalom égisze alatt az elmúlt napokban. A tanárok különösen ki vannak téve a támadásoknak, de ma már rasszistának számítanak a kutyák, sőt a klímaváltozás is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A New York-i MaryMount Manhattan College professzora, Patricia Simon elaludt egy Zoom-konferencián, amelynek témája éppen a rasszizmus-ellenesség volt. Ebből egyesek arra a következtetésre jutottak, hogy a nő rasszista. A professzor viszont állítja, hogy nem aludt, csupán éppen becsukta a monitor előtt elfáradt szemeit, a videóbeszélgetésből kifotózott képet pedig az engedélye nélkül használták fel.

A tanárnő kirúgásáért petíciót indítottak a MaryMount diákjai, amelyet eddig mintegy kétezren írtak alá. A petíció szerint a professzornak már korábban is voltak rasszista megnyilvánulásai, többször visszaélt a hatalmával, ráadásul nem érdekli különösebben az LMBTQ-ideológia sem.

A MaryMount Manhattan College professzora egyébként nem az első, aki ellen lázadni kezdtek a diákok, amiért nem osztotta a véleményüket. A BLM-tüntetések júniusi kezdete óta több olyan eset is történt, ahol a diákok beadványban tiltakoztak a tanáraik ellen, általában rasszizmussal vádolták meg őket.

Hasonló támadások érték a National Museum of African American History & Culture-t is, amely nemrég egy megosztó grafikát tett közzé. Ez azt ábrázolja, hogy milyen vonatkozásai vannak a fehér kultúrának az Egyesült Államokban – ide tartozik például a kemény munka, a racionális gondolkodás, az udvariasság és az is, hogy egy háztartásban csak egy család él együtt. Az esettel kapcsolatban véleményt nyilvánított Donald Trump amerikai elnök fia is, aki szerint ezek az értékek nem fehér értékek, hanem amerikaiak, bőrszíntől függetlenül.

Hogy mi mindent tiltanak be, és milyen abszurd dolgokat nyilvánítanak rasszistának, azt jól mutatja James Macpherson összeállítása. Az ausztrál publicista összegyűjtötte, hogy mi mindent neveztek már rasszistának. Ide tartozik például a sakk (mert a fehér bábuval kezdenek), a templomi szobrok (hiszen Jézust fehérnek ábrázolják), a kutyák (akik eltanulják a fehér gazdáiktól az előítéletet), a koronavírus és a klímaváltozás is, mert ezek különösen rosszul érintik a fekete bőrű embereket.

Szerepel továbbá a rasszistának bélyegzett dolgok között az is, ha valaki a fekete bőrű emberekhez vonzódik, ez ugyanis egyesek szerint azt jelenti, hogy faji fétise van az illetőnek. Ugyanakkor az is rasszista, ha valaki nem vonzódik a feketékhez, mert ennek a hátterében a fehér felsőbbrendűség áll.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére