Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erős politikai felhatalmazást ad a gyermekvédelmi népszavazás

Biró András, a XXI. Század Intézet kutatója

2022.04.08. 12:40

Noha a gyermekvédelmi népszavazás közjogi értelemben nem érte el az érvényességi küszöböt, a referendumon 3,3 millió választópolgár utasította el az LMBTQ-lobbi indoktrinációs tevékenységét a kiskorúak körében, ami erős politikai legitimációt ad a választáson kétharmados többséget szerző kormánypártoknak. Miközben az ellenzéki pártok és a „civil” szervezetek következetesen álproblémának titulálták a kérdést, és mindent eszközt bevetettek a referendum érvényességének és eredményességének elgáncsolására, addig az Egyesült Államokban ismételten olyan bizonyítékok láttak napvilágot, amelyek alátámasztják a gyermekvédelem szükségességét a progresszív napirend agitátoraival szemben.

Nemzeti blokk a kormány mögött

A vasárnapi választásokkal egy időben tartott gyermekvédelmi népszavazás nem érte el az érvényességi küszöböt, miután a Nemzeti Választási Iroda szerint 8,2 millió ember volt jogosult a szavazásra, vagyis az érvényességhez kérdésenként legalább 4,1 millió darab érvényes szavazat kellett volna. Hiába utasította el 3,3 millió ember az LMTBQ-lobbi agymosó tevékenységét a kiskorúak körében, 1,6 millió választópolgár érvénytelen szavazatával szabotálta a referendum érvényességét, és ezáltal eredményességét is.

Ez tehát közjogi értelemben nem teremtett kötelezettséget a kormányzat részére, azonban politikai szempontból erőteljes legitimációnak tekinthető.

MTI/Soós Lajos

Emlékezhetünk a 2016-os kötelező betelepítésről szóló népszavazásra is, amely szintén érvénytelen lett, ám az érvényesen szavazók több mint 98%-a – vagyis 3,6 millió választópolgár – nemmel válaszolt a feltett kérdésre. A magyar kormány ennek megfelelően következetesen, és ellentmondást nem tűrően képviselte többmillió ember kinyilvánított akaratát az Európai Unióban, annak ellenére, hogy hosszú évek küzdelmébe telt a magyar érdekérvényesítés.

A kormányzat olyannyira sikeres „lázadást” hajtott végre – az évről évre növekvő szövetségeseivel – a migrációpárti föderalista erőkkel szemben, hogy egyenesen a magyar migrációs modellt kezdte el másolni egyre több tagállam. Noha Orbán Viktor migrációellenes politikáját eleinte konkrét szavakban nem ismerték el, a magyar modell egyre inkább irányadóvá vált, különösen miután a katasztrofális afganisztáni misszió következtében egy újabb migrációs válság árnyéka vetült Európára 2021 őszén. Az unió tagállamainak vezető politikusai – a kommunikációjukban és politikájukban bekövetkezett változások árán – explicit módon kinyilvánították hazánk igazát a migrációs válság kezelését illetően. Többek között olyan politikusok foglaltak állást az erős határellenőrzés és az ellenőrizetlen befogadás elutasítása mellett, mint Angela Merkel volt német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök, Karl Nehammer osztrák belügyminiszter és Michel Barnier, az Európai Unió korábbi Brexit-ügyi főtárgyalója.

(Photo by ABDULMONAM EASSA / POOL / AFP)

Ahogyan a migránskvótákat elutasító népszavazásnál, úgy a jelenlegi gyermekvédelmi népszavazás esetén is megállapítható az, hogy a népszavazás mint intézmény egy rendkívül erős legitimációs eszköz a kormány politikájának visszaigazolására. Nézzük meg a számokat a gyermekvédelmi törvény kapcsán ezen tézis alátámasztására. Az országgyűlési választások során – a levélszavazatok nélkül – a Fideszre durván 2,7 millió, míg az ellenzéki szivárványkoalícióra 1,85 millió választópolgár szavazott. Miután a gyermekvédelmi népszavazáson 3,3 millió ember nemmel voksolt, megállapítható, hogy a gyermekvédelem kérdésében körülbelül félmillió ellenzéki érzelmű szavazó a Fidesz álláspontjával értett egyet. Ez egyben arra is rávilágít, hogy a Fidesz–KDNP szövetség a saját törzsszavazóinál is szélesebb körű társadalmi konszenzust képes építeni bizonyos szociális, gazdasági és kulturális intézkedések terén.

A társadalom széleskörű integrálására irányuló államfilozófiai megközelítést – Békés Márton szavaival élve – egyre inkább nevezhetjük a nemzeti blokk politikai modelljének.

 

A holland modell

Az elmúlt években egyébként rendszeresen kritikák érték a magyar kormányt, amiért a magyar népet „felhasználva” akarta képviselni állampolgárait az európai színtéren. A 2016-os migrációs népszavazásnál például a vádak között szerepelt az is, hogy „a kormány visszaél ezzel az intézménnyel”, valamint „a közvetlen demokrácia értékeivel is szembe megy”. Miután a népszavazáson való részvétel nem kötelező érvényű, nehezen lehet felfogni, hogy mégis milyen „értékekkel megy szembe”, hogy a magyar kormány rendszeresen lehetőséget biztosít arra, hogy a választópolgárok véleményt nyilváníthassanak bizonyos, a társadalom szinte egészét érintő kérdések mentén. Ezzel szemben egy olyan haladó szellemiségű és a népakaratra sokat adó állam, mint Hollandia 2018. július 10-én egyszerűen eltörölte a véleménynyilvánító népszavazás intézményét, mivel a kormány szerint a referendum ezen formája „csak zavart okozott”. A döntésben az is szerepet játszhatott, hogy korábban már két alkalommal is nem úgy szavazott a holland a nép, ahogy azt a politikai elit elvárta volna, ezért a politikusok inkább a jogintézmény eltörlése mellett döntöttek.

Gondoljunk bele, hogy egy hasonló, az állampolgárok véleménynyilvánítási szabadságot korlátozó intézkedés esetén milyen nemzetközi össztűz zúdulna Magyarországra.

(Photo by JOHN D MCHUGH / AFP)

Cinkos, aki néma

A magyar gyermekvédelmi törvény, majd a kérdésben tartott népszavazás is nyilvánvalóan azért váltotta ki az LMBTQ-lobbi (ami egyre inkább transzlobbivá alakul át) haragját, mert a szabályozás megtiltja, hogy álcivil szervezetek az iskolai szexuális felvilágosítás során a nemváltoztatást vagy a homoszexualitást népszerűsítsék. Általánosságban a nyugati világban – de kiváltképp az Egyesült Államokban – a progresszívok évek óta küzdenek azért, hogy érzékenyítő kurzusaikat oktatási-nevelési intézményekben propagálhassák. Az Egyesült Államokban már óvodásoknak is tartanak ún. drag-queen felolvasó órákat, ahol hiperszexualizált, nőimitátor férfiak népszerűsítik a társadalom többségére jellemző heteroszexuálistól eltérő szexuális irányultságokat (és sok esetben devianciákat is). Nem meglepő módon több esetben is kiderült, hogy gyermekek szexuális indoktrinációját végző drag-queen-ek elítélt szexuális erőszaktevők. A gyermekekre egyébként az is jelentős veszélyt jelent, hogy az LMBTQ-lobbi által nyilvánosan szexualizált, erőteljesen erotikus szubkultúrába bevont drag-gyerekek nagyobb eséllyel keltik fel a pedofilok figyelmét. A drag-queen „világba” 11 évesen belecsöppenő, autista kisfiú, Desmond Napoles (aki Desmond is Amazing művésznéven vállal fellépéseket) esete bizonyítékul szolgált erre.

Egyébként az LMBTQ-lobbi aljasságát mi sem mutatja jobban, mint hogy például Svédországban a legkiszolgáltatottabb és legbefolyásolhatóbb kiskorúakat célozza meg a nemváltás propagálásával, akiknél a nemi diszfória mellett más mentális problémákat is diagnosztizáltak: a 13–17 éves lányok 32,4 százalékánál szorongási zavart, 28,9 százalékánál depressziót, 19,4 százalékánál figyelemhiányos hiperaktivitási zavart (ADHD) és 15,2 százalékánál autizmust.

A gyermekvédelmi törvényt és az erről szóló népszavazást sokan a „nemváltó óvodások” kissé élcelődő narratívájával próbálják nevetségessé és nem létezővé tenni, miközben a többek között Soros György által – a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítványon keresztül – pénzelt átlátszó.hu is kritikus hangot ütött meg azokkal szemben, akik a szőnyeg alá söprik a kérdést, miközben a nyugati példák igenis a kormány igazát támasztják alá.

(Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Természetesen az átlátszó is csak azért aggódik a transzlobbi gyerekeket célzó tevékenysége miatt, mert félelmük szerint ebből csak Orbán Viktor tud politikai tőkét kovácsolni.

 

Egyre terjedő propaganda

Nagyon röviden még érdemes szót áldozni a Washington Examiner híroldal március 30-án publikált cikkére, amelyben lerántják a leplet arról, hogy a Kaliforniai Tanárok Egyesülete olyan „útmutató csomagokat” készített, amelyekben részletesen leírják, hogyan kell – akár 10 éves – diákokat toborozni a meleg és transznemű iskolai klubokba. A csomag „hasznos instrukciókat” tartalmaz arra vonatkozóan, hogy hogyan kell a diákokat a meleg és transznemű témákkal összefüggésben manipulálni. A tanároknak javasolt tevékenységek között szerepel például, hogy a gyerekekkel elvégezzék a Kinsey-skála értékelését, amely arra szolgál, hogy meghatározza egy egyén „homoszexuális szintjét”. Mindemellett a klubba belépő kiskorúakra vonatkozó szabály szerint „ami a klubban elhangzik, az ott is marad”, vagyis arra bátorítják őket, hogy szüleiknek ne számoljanak be arról, hogy mi történik velük az iskolában. Szemmel látható módon az Egyesült Államokban egyre több olyan eset történik, amely nemcsak aggodalomra ad okot, de alá is támasztja a gyermekvédelem szükségességét, ahogyan ezért a magyar kormány minden rendelkezésére álló eszközzel küzdeni kíván.

Összességében megállapítható, hogy a progresszívok valóságtagadása ellenére, ahogyan a migrációs krízis sem volt álprobléma 2015-ben, ugyanúgy az transzlobbi gyerekeket célzó indoktrinációs tevékenysége sem az napjainkban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére