Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hannover a munkahelyek egyharmadát a migránsok számára tartja fenn

888.hu

2022.09.25. 12:40

Ha már meleg víz nincs, legalább a migránsok érezzék jól magukat.

 

A németországi Hannover önkormányzata az újonnan meghirdetett állások egyharmadát kizárólag migránsok számára tartja fenn, hogy növelje a külföldi hátterűek arányát a városban.

Látható tehát, hogy

az igazán fontos dolgokkal foglalkoznak.

A hannoveri integrációs bizottság a közelmúltban azt a célt tűzte ki, hogy jelentősen növeli a városnak dolgozó migrációs hátterű munkavállalók számát, és egy határozattervezetet terjesztett elő, amely szerint
„a cél öt éven belüli elérése érdekében az összes megüresedett álláshely 30 százalékát migrációs hátterű emberekkel kell betölteni. Ennek megfelelően az összes újonnan felvett munkavállaló esetében a célszám 30 százalék”.

A város emellett egy, a migrációs hátterű fiatalokat célzó kampányt is szeretne indítani, hogy a hannoveri képzési és tanulási lehetőségeket is népszerűsítse számukra.

A helyi iskolákban „sokszínűség napját” is tartanak majd, és a városban tevékenykedő bevándorló vállalkozóknak díjakat is kiosztanak.

Alexander Graf Lambsdorff, a német szövetségi parlament szabaddemokrata (FDP) képviselője bírálta azt az elképzelést.

Mi történik a másik 2/3-dal? Azokat fenntartják a született németek számára? Ez az egész nyilvánvalóan alkotmányellenes, ha jól értem az alaptörvényünket.”

– írta a Twitteren.

 

 

Detlef Scheele, a német szövetségi munkaügyi hivatal igazgatótanácsának elnöke tavaly azt állította, hogy Németországnak évente legalább 400 ezer új bevándorlóra van szüksége a munkahelyek betöltéséhez, mivel Németország évente 150 ezer aktív korú embert veszít el a munkaerőpiacról.

Ki lehet állni és azt mondani: Nem akarunk külföldieket. De ez nem működik. A tény az: Németország kifogy a munkaerőből.”

mondta.

Mindig jó látni, hogy a németek a figyelmüket és szakértelmüket a megfelelő helyekre összpontosítják.

Az meg valójában nem is számít, hogy Hannover vezetése úgy döntött: a középületekben, az uszodákban, a sportcsarnokokban és az edzőtermekben a továbbiakban csak hideg víz folyhat a csapokból. Az energiatakarékosság érdekében a köztereken lévő szökőkutakat is kikapcsolják, a nagyobb épületeken – mint például a városháza vagy a múzeumok – pedig nem lesz éjszakai kivilágítás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére