Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így néz ki az antirasszista képzés az amerikai tanároknak 

888.hu

2021.09.30. 18:00

Egy Washington állambeli iskolai körzet olyan képzést tartott a tanároknak, ahol meg kellett határozniuk, milyen kiváltságokkal rendelkeznek.

 

A Tumwater iskolaközpont „Privilégiumok” elnevezésű képzésének célja az volt, hogy a tanárok szakítsanak a fehér felsőbbrendűséggel, és megtanulják, hogy mit jelent a mikroagresszió.

A képzés során az egyik feladatban szereplő úgynevezett „kiváltságosok tortáján” a tanároknak ki kellett színezniük azokat a részeket, amelyek az egyén kiváltságos helyzetére utalnak.

A kiváltságokat biztosító jellemzők közé tartozott, hogy valaki fehér, ciszgender, felső vagy középosztálybeli társadalmi státuszú, keresztény és heteroszexuális.

Egy névtelenséget kérő tanár az érdekvédelmi csoport szerint elmondta: „minél többet színeztünk be, annál kiváltságosabbak vagyunk”, és „minél kevesebb szín volt a tortadiagramon, annál kevésbé vagyunk kiváltságosak”.

Arra kértek minket, hogy vizsgáljuk meg a kiváltságainkat”

– mondta a pedagógus.

„Az iskolakörzet felfogadott egy hölgyet tanácsadónak, hogy képezzen ki néhány tanárt, majd ezek a tanárok a szabad idejükben megtartották nekünk a képzést” – tette hozzá.

Nagyon feldúlt voltam, mert annyi dolgunk van, és én tényleg szívesebben használnám ezt az időt a hatékony oktatás megtervezésére vagy a családokkal való kommunikációra. Ehelyett két órán át ülök ott, és arról tanulok, hogy miért vagyok kiváltságos a bőrszínem miatt.”

A tanár azt is elmondta, hogy a képzésen senki sem érezte magát kényelmesen, ha fel kellett szólalnia, mivel nem akarták megsérteni egymást az oktatáson elmagyarázott mikroagresszióval.

A Parents Defending Education (Szülők az Oktatás Védelmében) nevű szervezet a képzési prezentációból mellékelt néhány diát, amelyek közül az egyiknek az volt a címe:

„A fehér felsőbbrendűség piramisa”.

A dia elmagyarázza, hogy „egy piramisban minden tégla az alatta lévőktől függ. Ha az alul lévő téglákat eltávolítják, az egész építmény összedől.”

A piramis alján a „közömbösség” felirat található, amely olyan kijelentéseket tartalmaz, mint „a politika nem érint engem”, „minden történetnek két oldala van”, és „politika nélkül maradok”. Ezek azok a téglák, amelyeket a képzés szerint el kell távolítani ahhoz, hogy leküzdjük a piramis tetejét, amelyen az áll, hogy „népirtás” – írta a Daily Wire.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére