Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korlátoznák a transzneműek és a nem bináris személyek jogait

888.hu

2022.01.11. 10:40

Nyugaton elegük lett az LMBTQ-ból.

 

Amerika hét államában terveznek bevezetni olyan törvényjavaslatokat, amelyek korlátoznák a transz és a nem bináris fiatalok magánélethez való jogát: akadályoznák a sportban való részvételüket és a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésüket.

Az arizonai SB-1045 nevet viselő törvényjavaslat értelmében illegálisnak bizonyulhat, ha az iskola alkalmazottjai titokban tartják a transznemű gyermekek nemi identitását.

Alabamában is hasonló törvényjavaslatokat terjesztettek elő.

Ezzel szemben a National Collegiate Athletic Association (NCAA) sportegyesület, bizonyos feltételek mellett

lehetővé teszi a transznemű és nem bináris személyek számára, hogy nemi identitásuknak megfelelő csapatokban vegyenek részt.

Az SB-1045 törvény továbbá megtiltaná az egészségügyi szakembereknek, hogy a transznemű gyermekeknek és fiataloknak bármilyen, a nemüket megerősítő egészségügyi ellátást nyújtsanak.

Az Amerikai Orvosi Szövetség egyet nem értésének hangot adva kiemelte: a transzellenes törvényjavaslatok „tragikus egészségügyi következményekhez vezethetnek, mind mentális, mind fizikai értelemben”.

Egy másik törvényjavaslat kizárná a transznemű gyermekeket az iskolai sportegyesületekből.

A törvényhozók arra kényszerítenék az iskolákat, hogy a születési nem alapján szervezzék meg az edzéseket a diákok számára.

Dél-Dakotában is egy ehhez hasonló hasonló törvényjavaslatot nyújtottak be.

Alabamához és Dél-Dakotához hasonlóan transzellenes törvényjavaslatokat terjesztettek elő többe között Indianában, Kentuckyban, Oklahomában és New Hampshire-ben is.

Gillian Bransetter, a transzneműek jogainak szószólója aggodalmát fejezte ki a törvénytervezetek kapcsán. Több kutató álláspontja szerint az új jogi norma lehetőséget ad a diszkriminációra, valamint a transz és a nem bináris fiatalok identitásának megbélyegzésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére