Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a mentális egészség világnapján is a transz- és LMBTQ-emberek lesznek a középpontban

888.hu

2021.10.10. 18:30

Nyílt levélben kérték az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), hogy a mentális egészség világnapján inkább a transz- és LMBTQ-közösségek egészségügyi hozzáférésére összpontosítsanak.

 

Az openDemocracy által közzétett nyílt levélben Chrissy Stroop arra kérte a WHO-t, hogy tegyen többet az LMBTQ-közösség egészségügyi szükségleteihez való hozzáférésért.

Stroop azzal kezdte, hogy jóváhagyta azt a határozatot, amelyet a WHO „a 2013–30-as átfogó mentális egészségre vonatkozó cselekvési tervben rögzített”.

A terv arra szólította fel a nemzeteket, hogy proaktív módon azonosítsák és értékeljék azokat a kiszolgáltatott csoportokat, amelyek esetleg nem vesznek igénybe semmiféle egészségügyi szolgáltatást. Ide tartoznak a hajléktalanok, az idősebbek, az őslakos népesség, a menedékkérők és az LMBTQ-közösség is.

Azt mondta, nagyra értékeli, hogy a WHO mentális egészséggel kapcsolatos cselekvési terve „kiemeli az LMBTQ-közösséget”, de azt mondta: „Sokan közülünk továbbra is elbuknak a repedéseken”, amikor az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésről van szó az Egyesült Államokban.

De transznemű nőként egy olyan országban, ahol a mentálhigiénés szakemberekhez való hozzáférés gyakran luxus, és a hozzám hasonló emberekkel szembeni előítélet egyre nő, nehezen vagyok optimista az Egyesült Államok fejlődési kilátásait és a befolyásos jobboldalt illetően

– írta.

Hozzátette, az LMBTQ-egyenlőséggel szembeni ellenzék, valamint az egészségügyi ellátás megfizethetetlensége és hozzáférhetetlensége rendszerszintű válsághoz fog vezetni.

Érdekes, hogy épp Amerika mutatna lefelé ívelő tendenciát az elfogadás témájában, hiszen lassan már minden szivárványszínű, ami Amerikából érkezik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére