Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fejezheti ki a diák a saját véleményét

Woke-figyelő

2021.11.17. 19:00

Manapság már senki nem fejezheti ki békében a véleményét, mert biztos akad olyan a közelében, akinek ez nem tetszik és feljelenti. Ez történt egy diákkal is, akit a genderideológiával szembe menő véleménye miatt felfüggesztettek az iskolában. A fiú azonban nem marad csöndben, pert indít a tankerület ellen.

 

A biológiai és katolikus alapokon nyugvó véleményét fejezte ki egy New Hampshire-i diák nemrég a társainak, miszerint csak két nem létezik, férfi és nő. A fiú azonban nem gondolta át a ma már sértőnek számító kijelentését, aminek a vége az lett, hogy felfüggesztették őt a sport alól az iskolában.

Most a hírek szerint a diák beperli a tankerületet, ahol az iskola található. Állítása szerint egy focimeccs alól függesztették fel szeptemberben a genderideológiával szembe menő véleménye miatt, ami egy beszélgetés során hangzott el. A pert a Cornerstone Action nevű keresztény szervezet ügyvédje indította november elején. A vádak szerint, többek között, az Exeter Középiskola azon szabályai, amik a nem-bináris identitásról és a személyes névmásokról szólnak, sértik a fiú jogait az egyesült államokbeli alkotmány első kiegészítése értelmében.

Az intézmény szabályai szerint minden diáknak joga van ahhoz, hogy olyan néven és névmásokkal szólítsák őket, amiket ők maguk választanak. Tehát a gender ideológia érvényesül az iskolában, mindenki eldöntheti, hogy milyen nemű akar lenni, és hogy ennek alapján hogyan szólítsák. A szóban forgó diák éppen ez ellen áll ki a perben, ő ugyanis nem hajlandó a semlegesnek számító „they/them” vagy a „ze” névmást használni a társaira, mert ez teljesen szembe megy az általa vallott elvekkel. Ehhez egyébként minden joga megvan, hogy nem akar behódolni a gender ideológiának, de a jelek szerint ezt a közösség nem akarja elfogadni és megengedni.

A fiú azzal is tisztában van, hogy megtagadta az iskolai szabályokat a nemi identitással kapcsolatban, valamint azt is leszögezte, hogy továbbra is meg fogja tagadni azokat. Nem hisz ugyanis abban, hogy egy személy a férfi és a női nemen kívül bármilyen másik nembe tartozhat. A per egyébként arra is irányul, hogy a tankerület ne kényszeríthesse ki azokat az előírásait, amelyek a gender-nonconforming diákokra vonatkoznak – azaz azokra, akik egyik nemhez tartozónak sem érzik magukat.

A diák története egyébként azzal indult, hogy az iskolabuszon beszédbe elegyedett társaival a nemekről, és arról, hogy milyen nehéz a spanyol nyelvben többes számú névmást használni egy személyre vonatkozóan (semlegesként), mert ott a többes számnak is van hím- és nőneme. Ezt a beszélgetést hallotta meg egy diáklány, aki a hírek szerint azt mondta a fiúnak, hogy kettőnél több nem létezik. Erre azt válaszolta az elmesélések alapján a fiú, hogy ez nem így van, valójában csak kettő nem létezik. A szóbeli beszélgetést később éles üzenetekben folytatták, amik aztán valamilyen úton-módon az iskola vezetése elé kerültek, a diákot pedig ezután függesztették fel. A perben egyébként az is problémaként merül fel, hogy a fiú egy magánbeszélgetésben, az iskolán kívül fejezte ki konzervatív véleményét, mégis az iskolán belül érte büntetés miatta.

Az eset tanulsága, hogy manapság az embernek már minden szavára figyelnie kell, mert elég egy rossz kijelentés (azaz a gender- és a wokeideológiával ellentétes vélemény), és már kész is a baj, rászállnak a véleménye miatt. De akkor hol marad az oly sokszor említett véleményszabadság?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére