Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kér a fehér gyakornokokból a BBC

Tóth Dalma

2019.03.11. 13:45

A brit közszolgálati médiánál meghirdettek egy gyakornoki állást, amelyre csak kisebbségi csoportokhoz tartozó jelentkezõket várnak.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb rádióállomásához, a BBC Radio 1 londoni irodájához várnak gyakornokokat egy évre. Az új munkatárs 20 000 font, azaz több mint 7 millió forint juttatásban részesül. Ez eddig lehetne egy átlagos állásleírás, de a BBC kikötötte, hogy a lehetőség csak feketéknek, ázsiaiaknak vagy nem fehér etnikai háttérrel rendelkező személyeknek szól. De – teszik hozzá – fogadnak alacsony társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkező egyéneket is.

Egyébként az ilyen álláshirdetés törvénybe ütközik, mivel bármiféle diszkrimináció tilos a munkavállalókkal szemben. Azaz például nem megengedett, hogy fehéreket megfosszanak egy álláslehetőségtől azért, mert fehérek és nem a legalsóbb társadalmi-gazdasági osztályba tartoznak.

Az új gyakornok már április 15-én kezdhet a munkahelyén.

A BBC célja az, hogy 2020-ig a cégnek dolgozó fekete és más etnikumú alkalmazottak arányát 15 százalékra, míg az LMBTQ-identitású dolgozók számarányát nyolc százalékra szeretnék megemelni. Ennek fényében nem ez az első eset, hogy olyan állást hirdetnek meg, amire kifejezetten nem várják a fehér jelentkezőket.

Nem kér fehér gyakornokot a BBC

2017. november 23. 08:28 A BBC frissen közzétett álláshirdetésében rádiós-televíziós gyakornokot keresnek. Az egyik kitétel: nem lehet fehér a jelentkező. A hirdetést a W4MP nevű oldalon tették közzé, ahol parlamenti képviselőknek lehet dolgozni. A BBC álláshirdetése kerek-perec leírja, hogy az egy éves, fizetett gyakornoki lehetőségre nem várnak fehér jelentkezőket: A szakmai gyakorlatra kizárólag fekete, ázsiai, vagy egyéb, nem fehér etnikai háttérrel rendelkező személyek jelentkezhetnek."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére