Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem volt hajlandó levenni a keresztjét, ezért elveszítette az állását

888.hu

2021.02.15. 17:30

Mindennapok Svédországban.

Érdekes történetről számolt be a svéd Världen Idag című lap. A hír arról szól, hogy egy asszír keresztény férfit Svédországban kirúgtak a munkahelyéről, mert nem volt hajlandó levenni a keresztet a nyakából.

Az asszír keleti egyház (hivatalosan: Szent Apostoli Katolikus Asszír Keleti Egyház), más néven nesztoriánus egyház a kizárólag az első két egyetemes zsinatot elismerő keresztények csoportja. Magukat a legrégibb keresztény egyháznak tartják.

A lap beszámolója szerint a 28 éves George Tannouri három hónapja dolgozott a Stockholmtól északra található Kungsängenben egy raktárban, amelyet az Ingram Micro nevű cég üzemeltet. Amikor arra kérték, hogy távolítsa el az inge alatt viselt nyakláncot, ennek nem tett eleget, ezért távozásra szólították fel. A férfi próbaidőn volt.

Saját bevallása szerint megdöbbentette az incidens.

Népünkkel [asszírok] annyi mindenen mentünk keresztül a történelem során, ezért Svédországba jöttünk, és mit kapunk itt?”

– tette fel a kérdést a férfi.

Hangsúlyozta, hogy az alkalmazottak közül sokan viselhetik a hidzsábot, amely egyértelműen vallásos ruha. Ezzel szemben keresztényként nem viselhette a keresztet. Szerinte vallási diszkrimináció történt, és ez példa arra, hogy Svédországban rosszul bánnak a keresztényekkel.

Elegem van abból, ahogy a keresztényekkel bánnak Svédországban. Más vallásokkal ellentétben ha a miénket ócsárolják, az rendben van”

– fogalmazott Tannouri.

Az Ingram Micro szerint alkalmazottjaik biztonsági okokból nem viselhetnek ékszereket, kiegészítőket és más fémtárgyakat a raktárban, a hidzsáb viszont rendben van.

Ruhának számít, és nem tekinthető kockázatnak, amíg semmi sem lóg lazán”

– mondta Lisa Valinder Olsson, a vállalat kommunikációs igazgatója.

Olsson szerint a cél minden olyan kockázat minimálisra csökkentése, amely sérüléshez vezethet, mivel az alkalmazottak folyamatosan mozgó gépeknél és szállítószalagokon dolgoznak.

Tannouri azzal érvelt, hogy számára a kereszt nem ékszer, hanem hitének része.

Ugyanolyan jogom van a keresztet viselni, mint másoknak a hidzsábot”

– jelentette ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére